Ágnes
-13 °C
0 °C

Woody Allen Cannes-ban

2002.05.17. 14:05
Az idei cannes-i filmfesztivál megnyitóján főszerepet játszott Woody Allen, aki újabb önreflektáló filmmel jelentkezett. A Hollywoodi befejezés című alkotás bemutatójára, életében először, maga Allen is ellátogatott Cannes-ba.
A Theatre Lumiere előtt rajongók százai tolongtak, hogy láthassák a világhírű rendezőt, aki először jelenik meg a kéthetes francia fesztiválon - jelentette a BBC. Woody Allen új filmjének főszereplőivel, Debra Messinggel és Tiffany-Amber Thiessennel érkezett a helyszínre. Az esemény vendége többek közt Sharon Stone és Michelle Yeoh (Moonlight Express), akik a zsűriben foglalnak helyet.

Allen filmjei 25 éven át szerepeltek a fesztivál programjában. - Már éppen ideje volt, hogy személyesen is eljöjjek - nyilatkozott a rendező, hozzátéve: hálás a francia közönségnek, mert mindig szeretettel fogadták művészetét.

Woody Allen eddig több mint 35 filmet rendezett - ennek ellenére nem érzi úgy, hogy könnyebb lett volna a munkája az évek során. - Minden filmet nehéz megcsinálni. Nem a tapasztalat, legfeljebb a technológia teheti egyszerűbbé - mondta a BBC-nek.

Az új filmben Allen - nem meglepő módon - a főszereplőt is alakítja: egy megkopott hírű, hipochonder rendezőt, aki reklámkészítésből tengeti életét, míg egy nap lehetőséget kap arra, hogy megcsinálja élete legnagyobb filmjét.

Lucas vendég, Lynch zsűrielnök

A Hollywoodi befejezés vetítését éjfélkor A klónok támadása követte. George Lucast szintén vendégül látja a fesztivál.

Az Aranypálma-díjat odaítélő, kilencfős zsűri elnöke idén David Lynch az Útvesztőben, a Mulholland Drive és még számos nagysikerű filmalkotás rendezője lesz.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.