Woody Allen Cannes-ban

2002.05.17. 14:05
Az idei cannes-i filmfesztivál megnyitóján főszerepet játszott Woody Allen, aki újabb önreflektáló filmmel jelentkezett. A Hollywoodi befejezés című alkotás bemutatójára, életében először, maga Allen is ellátogatott Cannes-ba.
A Theatre Lumiere előtt rajongók százai tolongtak, hogy láthassák a világhírű rendezőt, aki először jelenik meg a kéthetes francia fesztiválon - jelentette a BBC. Woody Allen új filmjének főszereplőivel, Debra Messinggel és Tiffany-Amber Thiessennel érkezett a helyszínre. Az esemény vendége többek közt Sharon Stone és Michelle Yeoh (Moonlight Express), akik a zsűriben foglalnak helyet.

Allen filmjei 25 éven át szerepeltek a fesztivál programjában. - Már éppen ideje volt, hogy személyesen is eljöjjek - nyilatkozott a rendező, hozzátéve: hálás a francia közönségnek, mert mindig szeretettel fogadták művészetét.

Woody Allen eddig több mint 35 filmet rendezett - ennek ellenére nem érzi úgy, hogy könnyebb lett volna a munkája az évek során. - Minden filmet nehéz megcsinálni. Nem a tapasztalat, legfeljebb a technológia teheti egyszerűbbé - mondta a BBC-nek.

Az új filmben Allen - nem meglepő módon - a főszereplőt is alakítja: egy megkopott hírű, hipochonder rendezőt, aki reklámkészítésből tengeti életét, míg egy nap lehetőséget kap arra, hogy megcsinálja élete legnagyobb filmjét.

Lucas vendég, Lynch zsűrielnök

A Hollywoodi befejezés vetítését éjfélkor A klónok támadása követte. George Lucast szintén vendégül látja a fesztivál.

Az Aranypálma-díjat odaítélő, kilencfős zsűri elnöke idén David Lynch az Útvesztőben, a Mulholland Drive és még számos nagysikerű filmalkotás rendezője lesz.