Cool túra

2000.10.31. 11:17
Ki ne álmodott volna kalandos kirándulásról, szexi ápolónőkről, buszlopásról, hatalmas szívásokról, fekete nőkről és beszélő kutyákról?! Aki még nem, és nem is akar, az ne nézze meg a filmet: aki viszont már igen, vagy még nem, de szeretne, az menjen el a moziba.
Kyle "nagy" kalandja
Josh és Tiffany gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok, és mivel egyikük (Josh) fiú, a másikuk (Tiffany) pedig lány, kézenfekvőnek tűnik az elhatározás, hogy egész életükre szerelmesek legyenek egymásba, összeházasodjanak, csináljanak két gyereket (egy fiút + egy lányt) és boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. Közbeszól azonban az egyetem, ami az ország (világ) két ellentétes szegletébe szólítja őket: Josh-t Ithaca-ba, Tiffany-t pedig Austin-ba (- ennek később még jelentősége lesz). A fiatalok úgy döntenek, hogy hűségesek lesznek egymáshoz, vagyis: hajrá a távszerelem!

Ez egészen addig működik, amíg Tiffany el nem tűnik három napra kollégiumi telefonja közeléből, Josh pedig azt nem gondolja, hogy egy másik pasival van eltűnve. (Ez persze nem igaz, Tiffany-nak meghalt a nagypapája, azért tűnt el.) Mindegy, Josh bosszúból megböki Beth-t, a helyes kis szőke cicát, aki már az ágyba bújás előtt is komolyan kedvelte Josh-t, tehát részéről komoly a dolog. Lényeg a lényeg: Josh és Beth ráadásul még videóra is rögzíti a hegesztést, amit Josh hikomatos cimborája másnap reggel annak rendje és módja szerint el is küld Austin-ba, Tiffany-nak. Véletlenül.

Kellett a pénz benzinre
A helyzet adott: meg kell szerezni a kazit, mielőtt Tiffany megnézhetné! Útra is kel a négy jóbarát: Josh, Rubin, E.L. és Kyle. Az út során persze mindenféle kivétel nélkül szellemes, szexuális és/vagy izgalmas kalandokba keverednek, bombák robbannak, nagypapák szívnak be és fiúk érnek férfivá. A nagyon alap sztorit tovább erősítik a kiváló érzékkel kezelt ritmusváltások, a mérhetetlen mennyiségű geg és a kitudjahonnan előrángatott fazonok. Még a máskor olyan fárasztó és kényelmetlen kerettörténet is tartogat meglepetést. Sőt: szórakoztató!