Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A fehéreket is érdekli a hip-hop vígjáték

2004.02.10. 10:59
A hétvégén 92,8 millió dollár bevételt könyvelhetett el a 12 legnézettebb film az Egyesült Államokban. Ice Cube és Kurt Russell letaglózta a közönséget, A Gyűrűk Ura viszont már csak a hetedik a tengerentúlon. Magyarországon azonban még mindig Frodo az úr.
Az amerikai mozik hétvégi bevételi listáját a hip-hop zenész Ice Cube főszereplésével készült Birkanyírás (Barbershop) című vígjáték folytatása, a február 6-án debütált Barbershop 2: Back in Business vezeti 25,1 millió dolláros bevétellel.

Ice Cube mellett a Cedric the Entertainert és a banda többi tagját is viszontláthatjuk a 2002-es komédiából, ami egy pletykázós fodrászatban játszódik Chicago déli részén. A pozitív kritikák mellett a folytatásnak jó esélye van arra, hogy felülmúlja az első rész 75 millió dolláros bevételét.

Birkanyírás "A nyitó hétvége nagy részét a fekete közönség tette ki az első film estében, míg a második résznél a közönség egyharmada fehér néző volt" - nyilatkozta Erik Lomis az MGM forgalmazási részlegének vezetője.

Kurt Russeltől Ashton Kutcherig

A második helyen egy másik premierfilm, a Csoda a jégen (Miracle) áll 19,4 millió dollárral. Kurt Russell főszereplésével egy megtörténet esetet vittek filmre. Az 1980-as Lake Placid-i viadalon Herb Brooks az amerikai hokiedző, olimpiai győzelemre vitte a csapatát.

Az előző hétvége győztese, a You Got Served a harmadik helyre szorult 7,7 millióval. Negyedik a Derült égből Polly (Along Came Polly) című Jennifer Aniston-Ben Stiller komédia, amit John Hamburg az Apádra ütök forgatókönyvírója rendezett.

Az ötödik helyen a múlt heti második, The Butterfly Effect című film áll (6,7 millió), melyben Ashton Kutcher kommunikál halott apjával. A hatodik helyen a Mission: Impossible gyerekeknek készült változata a Catch That Kid végzett 6 millióval.

Oscar-jelöltek a lista végén

A lista 7-11. helyeit Oscar-díjra jelölt alkotások foglalják el. A hetedik helyre csúszott a múlt heti negyedikről A Gyűrűk Ura - A király visszatér. A hétvégi 4,4 millió dolláros teljesítményével 351 millió dolláros lett az összbevétele.

Nyolcadik Patty Jenkins Monstere (3,51 millió), kilencedikClint Eastwood tizennyolc hete futó Titokzatos folyója (3,5 millió), tizedik a Anthony Minghella Cold Mountainje (3,2 millió).

A Gyűrű még az úr - Magyarországon

Magyarországon azonban a január 29. és február 4. között tartó mozihéten még mindig a Gyűrűk Ura - A Király visszatér vezette a jegyeladási listát, így a trilógia befejező része már egy hónapja bitorolja az első helyet. Budapesten 28 583 néző váltott jegyet a filmre 25,1 millió forint értékben, ezzel Frodo utazásának utolsó fejezete már 288,7 millió forintot kaszált a magyar mozikban.

A második ezúttal a Pofa be! című francia vígjáték Jean Reno és Gérard Depardieu főszereplésével. A kőkemény gengszter és a barátságos idióta kapcsolatát bemutató filmet ezen a héten 21 232-en nézték meg, a bevétel pedig elérte a 20 millió forintot. A harmadik helyen egy premierfilm, az Amazonas kincse áll, a dzsungelvígjátékra 15 104-en váltottak jegyet. A negyedik a Jószomszédi iszony 9 973 nézővel, az ötödik pedig a Holt költők társaságának női verziója, a Mona Lisa mosolya, amely ezen a héten 6378 mit sem sejtő budapestit csalt be a mozikba.

A hatodik a Hugh Grant fémjelezte Igazából szerelem lett, a romantikus vígjátékra 5 304-an váltottak jegyet 4,9 millió forint értékben, de a film december 4-i bemutatója óta az összbevétel már elérte a 120 millió forintot. A hetedik a budapesti metróban forgatott Kontroll lett 6 283 nézővel, de mindössze 4,6 millió forintos árbevétellel. A jegyellenőrzés nehézségeit feltáró alkotás pénzügyi sikere azonban már most meghaladja az angol sikervígjáték magyarországi eredményeit, hiszen a premier óta a bevétek elérte a 126,5 millió forintot.

A nyolcadik ezúttal a kanadai Mambo Italiano 4925 nézővel, a kilencedik pedig a Kémkölykök térhatású harmadik része, amelyre 3908 gyerek és szülő látogatott el. A lista tizedik helyén ezen a héten Sas Tamás Apám beájulna című alkotása áll, amelyre 3855 jegyet adtak el 2,8 millió forint értékben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.