Gary Oldman a Star Wars 3 főgonosza

2004.06.23. 12:49
Gary Oldman az 1992-es Drakula-alakítása óta A hollywoodi főgonosz lett. Mituán sorban alakított ármánykodó alakokat a Leon, a profiban, Az ötödik elemben, Az elnök különgépében, és a Lost in Space-ben, következhet a galaxis leghátborzongatóbb teremtménye, a Star Wars 3. Grievous tábornoka.
Gary Oldman a londoni Harry Potter és az azkabani fogoly után Londonba tér vissza, majd továbbrepül Chicago-ba, hogy közreműködésével segítse a szárnyas denevérember, a Batman egy újabb epizódjának megszületését. A Paramount Hajrá, Fegyencváros! című filmjében is szerepet vállalt Adam Sandler, Chris Rock és a már az első változatban is feltűnt Burt Reynolds oldalán, és a comingsoon.net értesülése szerint tárgyalásokat folytat arról, hogy hangját kölcsönözze a Star Wars Episode III. egyik karakterének.

Egyelőre nincs biztos információ arról, hogy melyik karaktert fogja hangjával életre kelteni, de a kiszivárogtatott információk szerint Grievous tábornokot, az utolsó epizód újonnan színre lépő főgonoszát.

A klónok támadásában már kiderült, hogy a szeparatista mozgalom politikai vezére a rossz útra tért jedi, Dooku gróf nagy szerepet játszott abban, hogy a klónok háborúja kitörjön. Rick McCallum producer korábbi nyilatkozata szerint az Episode III.-ban találkozhatunk a mozgalom másik pillérével is, Grievous tábornokkal, aki a szeparatista hadak fő mozgatója. Grievous hátborzongató teremtmény: félig űrlény, félig robot, félelmetesen jó stratéga és közelharcban nincs nála hatékonyabb jedi gyilkos az egész galaxisban.

Az NBC csatorna mai, szerdai Access Hollywood című televíziós szórakoztatóipari hírműsorában kulisszák mögötti jelenetek lesznek láthatók az Episode III.-ból. Az előzetesben pár villanást már lehetett látni Anakin zöld háttér előtt leforgatott akciójeleneteiből.