Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Malackodás, disznólkodás

2000.07.03. 16:53
Igazi jó kis fingós-szarós bohózat, feketéül, viszonylag jól megírt forgatókönyvvel, hihető játékkal és ütős zenével. Szóval garantált nyáresti röhögés az egész családnak, különösen egy rakéta után.
A fekázás, a bazmegozás és a fingás állandó harmóniája
A sztori leginkább a ravasz, az agy, meg a többiek történetére emlékeztet, azzal a kis különbséggel, hogy itt nem London a helyszín, hanem egy L.A. széli puccparádé-lakótelep és a Gettó; a főszereplők pedig nem angolok, hanem mind egy szálig fekák, meg latinok, meg egy fehér kiscsávó.

Craig (Ice Cube), aki papájának sintér-vállalkozásában kisegítő, börtönbe juttatja a drabális Debo-t, aki idióta öccsével kiszökik, hogy ellássa Craig baját. A fiú ezért átköltözik apja kényszeres bátyjának házába. Elroy azóta nem lakik a Gettóban, hogy megnyerte a lottó-főnyereményt és most egy dagadt feka lotyóval él, aki azonban nem csak belé szerelmes, hanem minden fekába, akinek hús van a lába között. Itt él még Craig unokaöccse, Elroy fia, Day-Day is, aki gyávaságát egy lemezboltban vezeti le, ahol azért dolgozik, hogy fenn tudja tartani a lottó-főnyereményből vásárolt BMW-jét.

A szomszédban garázdálkodik egy latin gengsztercsalád is, egy gyönyörű latin húggal, Carlával, akibe Craig azonmód szerelmes lesz. Hamar kiderül azonban, hogy Craignek nem csak Debo-tól van félnivalója, hiszen Elroy (a nagybácsi) elszórt minden pénzt, még mielőtt kifizette volna a ház teljes árát, úgyhogy, ha másnap reggel kilencig nem szereznek négyezer dezsőt, akkor az egész pereputtyot kiköltöztetik a kecóból és lehet visszamenni mindenkinek a Gettóba. Szóval, Craigre vár a feladat, hogy megszerezze a pénzt.

Együtt fogunk röhögni a moziban ülő homo erectusokkal
De addig még megjelenik többször az a csaj, akit Day-Day csinált fel, és most terhes tőle, meg annak kövér barátnője, hogy megbosszulják a kiscsávón elszúrt életüket, meg még egy csomóan, köztük Pinky, a lemezbolt-tulajdonos, aki tényleg rózsaszínűbe van öltözve. Közben Craig papája belezakózig egy kutyaszarba, a latinok pitbullja beszakít (mint egyébként mindenki más a filmben), a kutyaszaros hátú fater pedig annyi csípős szószt nyom a macho tacojára, hogy azonnal befosik tőle.

Mégha valaki először úgy is érzi, hogy a fekázás, a bazmegozás és a fingás állandó harmóniája nem hozza lázba (és a szomszéd nyerítése is túl hangosnak tűnik a humor méretéhez képest), hamar rá fog hangolódni a feelingre, és nemsokára együtt fog röhögni a moziban ülő homo erectusokkal azon, hogy a latin köcsög mekkora baseballütőt kap a hülye arcába.

Színes feliratos amerikai vígjáték
100 perc, 2000
Rendezte: Steve Carr
Szereplő(k):
Ice Cube (Craig Jones)
Mike Epps (Day-Day)
Tamala Jones (D'Wana)
John Witherspoon (Mr. Jones)
Tom "Tiny" Lister Jr. (Deebo)
Justin Pierce (Roach)
Jacob Vargas (Joker)

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.