Vadulnak a júzerek Gibson Krisztus-filmjéért

2003.10.15. 15:50
Egymás után fagytak le azok a szájtok, melyek Mel Gibson Krisztus Passiója című filmjének titokban kicsempészett trailerét átvették. Mindez nem a felsőbb hatalom miatt történt, hiszen egy hónapja még a Vatikán is áldását adta a filmre.
Az Miután Knowles levette a trailert, az erről készült másolatok rajongói oldalakon, keresztény webszájtokon (mint TheMovieBox.net szájtján található meg. Morales elmondta, hogy az olvasóik 30 százaléka (körülbelül heti 10 000 olvasó) a trailerre kíváncsi.

"Nagyon sokan kíváncsiak a Passió trailerjére, 100 olyan film közül, ami jövő év január-áprilisi időszakában fog kikerülni, ezt keresték a legtöbben augusztusban, szeptemberben pedig a második legnagyobb érdeklődésre számot tartó film volt" - mondta a Yahoo!Movies, rovatvezetője Greg Dean, megcáfolva azt a forgalmazói vélekedést, miszerint "a Passió nem egy Titanic". Bruce Davey, Gibson gyártócégének az Icon Productionnak az elnöke szerint az érdeklődés a film körüli negatív hírverésnek is köszönhető.

Az eredetileg Passió munkacímen futott film trailere az Icon Production cég állítása szerint belső használatra készült, Knowles nem árulta el, hogy honnan jutott hozzá. Hivatalos kereskedelmi célra készített változatot a cég csak húsvétkor az "ünnepi szezon" alkalmából szándékozik megjelentetni. Arra a kérdésre, hogy a titkos terjesztés egy szervezett internetes reklámkampány volt-e, Davey nem válaszolt.

A