Van nyolc dollárod az új Ethan Hawke-filmre?

2003.11.25. 15:01
Keith Gordon Ethan Hawke-kal karöltve egy honlapot hozott létre, melyen 8,75 dollárért bárki beszállhat az új filmjük, a Billy Dead finanszírozásába, az esetleges nyereségre is számot tartva.
Miután Keith Gordon a 2000-es Waking the Dead című filmjére kilenc évig gyűjtötte a pénzt, elhatározta, hogy a következőnél mellőzi a szokásos produceri tiszteletköröket, helyette rajongóktól gyűjti a pénzt. Az új fekete történet, a Billy Dead főszereplője Ethan Hawke lesz, aki a film az executive producere is egyben.

#alt#A Civilian Capital Inc., a Civilian Pictures brókercége hozta létre a weboldalt az interneten. Ezen keresztül bárki jegyezhet részvényt, ami a filmet finanszírozza. A részvények kibocsátási árfolyama 8.75 dollár. A cél az, hogy a BillyDead, Inc 900,000 részvényéért összesen 7.9 millió dollárt szerezzen.

"A független filmek így is mindig a rendszerből próbálnak kitörni, nem véletlen, ha a finanszírozási rendszer megváltoztatásában is részük van" mondta a rendező.

David Miller szórakoztatóipari pénzügyi elemző szerint kockázatos stratégiába kezdett az alkotópáros. Ezt a befektetni szándékozók maguk is eldönthetik: a produkció hivatalos honlapján olvasható a Billy Dead című regény első fejezete, és a forgatókönyv.