Kóla, puska, sültkrumpli fesztivál az Uránia Moziban

2003.06.23. 14:57
Az Oscar-díjas dokumentumfilm premierje alkalmából az erőszak és a társadalom kapcsolatát boncolgatják az Uráni moziban. Agresszív filmek és szelíd szakértők minden mennyiségben.
Az idei Oscar-gála egyik győztese, Michael Moore óriási port és politikai botrányt kavart filmje, a Kóla, puska sültkrumpli hazai premierjéhez kapcsolódóan a forgalmazó június 22-25. között fesztivált szervez az Uránia moziban.

A filmfesztivál keretein belül az Uránia mozi négy nap alatt, két teremben, délután 5 órától kezdve folyamatosan olyan nagyjátékfilmeket és dokumentumfilmeket tűz műsorára, melyek az USA és az erőszak kapcsolatának különböző aspektusait ábrázolják. A közönség újranézhet olyan rég látott alkotásokat, mint például az Amerikai história X., de megtekinthet olyan filmeket is, melyeket moziban még sosem kerültek bemutatásra, többek közt A hangos revolverek városa, vagy a Büszke arabok és texasi olajmágnások című alkotásokat Természeten a Kóla, puska, sültkrumpli című filmet is többször levetítik premier előtt, míg a mozi kávézójában plakátkiállítás várja az érdeklődőket.

A fesztivál keretein belül június 24-én, kedden 19 órakor kerekasztal-beszélgetést tartanak az Uránia Moziban. A politika, a média, a filmszakma és a pszichiátria jeles képviselői - Avar János, Bolgár György, Bombera Kriszta, Seres László, Vágvölgyi B. András és Veér András beszélgetnek majd a Kóla, puska, sültkrumpli című film kapcsán az erőszak és a társadalom összefüggéseiről.