Pikáns töltet

2001.04.25. 12:57
Bárgyú plázapörgéseken és végtelen lila lomhaságokon szocializálódott mozinézőként lelkünk nem sok jót remél a műsorújságban spanyol erotikus thillerként jelölt igérettől. Annál kellemesebb a csalódás: a Lábad között szól erről is ("ölős") meg arról is ("dugós"), de mégsem egészen "az".
... mint egy drága desszert
A filmben Victoria Abrill remek színészi játéka kelt életre egy kicsit neurotikus, de tisztes családanyát, akinek két szenvedélye van: a szex és a kutyasétáltatás. A lelkiismerettől gyötört főhősnőt a sikeres forgatókönyv-íróval együtt az Anonim Szexfüggők Klubjában ismerjük meg. A színhelyből adódóan úgy vélhetnénk, hogy mindenekelőtt hőseink legintimebb szexuális aberrációira derül majd fény - ők maguk is abban a reményben járnak ide, hogy a legrejtettebb titkok feltárása gyógyító lehet. A film során aztán lassan kiderül, hogy vannak mélyebb, nehezebben kibeszélhető és fontosabb titkok is. A labilis idegzetű asszonyról bebizonyosodik, hogy tulajdonképpen rendben van. A férfi főhősről kiderül, hogy nem csak a telefonszex rabja, hanem a pornóiparban is vannak érdekeltségei, és a testi erőszak sem áll tőle távol. Végül a tuti homokos szereplő is pironkodva bevallja, hogy a nőket szereti. Szóval a virtuóz dramaturgiai csavarok hatására mindenki kifordul magából.

A parádés történetet remek ritmusban, szokatlan képekkel és tökéletes zenei aláfestéssel prezentálják a film alkotói. A moziban töltött 115 percnek egyetlen olyan pillanata sincs, amit fölöslegesnek vagy unalmasnak éreznénk.

A Lábad között olyan, mint egy drága desszert. A thriller piros sztanioljába csomagolva próbálják eladhatóvá tenni, de a nézőcsalogató talmi burokban szokatlan dramaturgiából és nagyszerű színészi teljesítményekből kevert csokoládébonbon rejlik, amelynek kesernyés ízét a pikáns erotika pasztellszín krémje bolondítja meg.