Mátrix - A bőség zavara

2003.08.22. 11:40
A Mátrix készítőink el kell végre dönteniük, hogy a trilógia melyik részét nevezik az Oscar-díjra, mivel a Filmakadémia nem hiszi el, hogy az Újratöltve és a Forradalmak tulajdonképpen egy film.
Alighogy májusban megjelent a Mátrix második része, a Mátrix Újratöltve, novemberben máris itt lesz a trilógia befejező része, a Mátrix Revolutions.

Warners, a producer a két filmet egyként nevezné az Oscar-díjra azzal az ürüggyel, hogy mindkettőt egyszerre, ugyanazon a 240 napon forgatták. Az akadémia elutasította a kérést.

"Két különálló kiadás, két különálló marketing kampány - még ha egy időben készítették is őket - két külön filmként kell elbírálni őket - nyilatkozta az akadémia ügyintézője, Ric Robertson. Így a Warners-nek el kell döntenie, hogy melyik filmet nevezi a díjra, mivel egy kiadó nem indíthat egyszerre több filmet.

Lehetséges, hogy idén Tarantino filmből is kettő lesz, mivel a rendező nemrég kettévágta Kill Bill című moziját. Így most már a Miramax is hasonló dilemmával küzd. A Miramax még nem döntötte el végleg, hogy mindkét Kill Bill filmet bemutatja-e az idén, bár az első rész már október 10-én megjelenik.

A második részt talán december utolsó hetében mutatják be, ami azt jelentené, hogy a két film egymás ellenében indulna ugyanazért a díjért. A jövő évi Oscar-díj átadás a szokásosnál korábban, 2004. február 29-én lesz.