Bemutatták a Mátrix - Forradalmakat

2003.10.30. 14:49
A Los Angeles-i Disney Hallban tegnap este tartották a Mátrix Forradalmak premierjét. Sztárok nagy tömegben, vörös szőnyeg és a végtelenbe vetett hitt szintézise a trilógia végének hivatalos ünnepén. A Cinematrix tudósítása alapján.
A Los Angeles-i Filharmonikusok új koncerttermében, a nemrégiben átadott Walt Disney Concert Hallban tartották a Mátrix - forradalmak hivatalos premierjét. A Fank Gehry tervezte futurista épület legnagyobb termének mind a 2265 székén filmsztárok, hírességek és kíváncsi újságírók szorongtak a sci-fi trilógia csattanójára várva.

"Örülünk, hogy itt tarthatjuk a Mátrix - Forradalmak premierjét.- mondta Joel Silver a trilógia producere újságírói kérdésre válaszolva, majd hozzátette: A Wachowski fivérek reményei szerint a filmtrilógia az emberiség véges tudásának és végtelenbe vetett hitének szintéziséről szól, és az alkotópáros véleménye szerint a Disney Hall építészeti megoldásai is ezt a szemléletet tükrözik.

Aki számít

Tekintse meg képeinket!
Fotó: EPA
A hétfőn este tartott bemutatón többek közt megjelent Sharon Stone Will Smith, Cindy Crawford, Kristanna Loken és Robert Downey Jr is, de természetesen a film főszereplői és alkotói is végigmasíroztak a Disney Hall bejárata elé leterített vörös szőnyegen.

Carrie-Anne Moss limuzinjából kiszállva arról beszélt az őt faggató riportereknek, hogy amióta anya lett, a mennyországban érzi magát. "Akármennyire hihetetlen, de a fiam leegyszerűsíti az életem, mert most már tudom, mi a legfontosabb" - nyilatkozta a Trinity-t megformáló színésznő.

A Forradalmak másik női főszereplője, Jada Pinkett Smith ünnepi hangulatát elrontotta a Kaliforniában jelenleg is tomboló tűzvész, a Smith család otthona ugyanis a lángoktól veszélyeztetett zónához közel található.

Házigazda nélkül

A premieren megjelent vendégek mindegyike kapott egy bronzérmébe öntött háromdimenziós szobrocskát, amely a Forradalmak egyik leglátványosabb jelenetét örökíti meg. A kisplasztikán az a pillanat látható, amely egyedülálló trükkök segítségével ábrázolja, ahogy Neo ökle becsapódik Smith ügynök arcába a Forradalmak egyik harci jelenete, a Superbrawl alatt.

A premieren csak a trilógia megálmodói, a Wachowski-fivérek nem jelentek meg. A titokzatos alkotópárosról így a film főszereplőit voltak kénytelenek faggatni az újságírók. Keanu Reeves szerint például "A Wachowski fivérek mondanivalójuk megfogalmazásában, a példátlan akciójelenetek és az új filmes technikák kitalálásában egyedülállóak."