Mária
-6 °C
-2 °C

Amerikában is bemutatják a Mix című magyar filmet

2004.06.10. 15:42
A Las Vegas-i és seattle-i filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták a filmet, amiben Gryllus Dorka mazochista pornósztárt, Rudolf Péter pedig kegyetlen maffiózot játszik.
Lovy fivérek filmjének, a MIX-nek tengerentúli premierjét két további fesztiválszereplés is követi. A filmnek, amely idén február 19-én került a magyarországi mozikba, június 11-én lesz az Egyesült Államok-beli premierje, melyre az idén 30. évfordulóját ünneplő Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon kerül sor.

A SIFF (Seattle International Film Festival) közel 50 ország több mint 200 játék- és dokumentumfilmjét, valamint 80 rövidfilmjét felvonultató rendezvénye a világ egyik leglátogatottabb és legsokrétűbb filmfesztiválja. A fesztivál versenyprogramja két alkalommal is műsorára tűzi a MIX-et.

Gryllus Dorka A film ugyancsak versenybe száll a június 11-19. között megrendezésre kerülő Las Vegas-i CineVegas Filmfesztiválon.

"Rendkívüli lehetőségnek tartom, hogy egy ilyen izgalmas és innovatív fesztiválon, mint a CineVegas, ott a helyünk - mondta az író-rendező Steven Lovy. - A fesztivál modern, éleslátó közönsége tökéletesnek ígérkezik a MIX befogadására."

A Magyarországon forgatott film vándorútja ezzel még korán sem ér véget A 2004. július 2-10-ig tartó, 39. alkalommal megrendezésre kerülő Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál lehetőséget ad a MIX-nek arra is, hogy a Magyarország határain túli Európában is megkezdje körutazását. A rendezvény rangját mutatja, hogy ez volt Közép-Kelet Európa legelső filmfesztiválja, melyet 1946-ban alapítottak a monarchia egykori fürdővárosában, Karlsbadban, azaz mai nevén Karlovy Varyban.

A fim Magyarországon már több elismerésre is szert tett: Steven Lovy a film vágásáért elnyerte a 35. Magyar Filmszemlén a Zsűri Különdíját, a Szemle Diákzsűrije pedig neki ítélte a Legjobb Elsőfilmes Rendezőnek járó díjat.

Cinematrix

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.