Amerikában is bemutatják a Mix című magyar filmet

2004.06.10. 15:42
A Las Vegas-i és seattle-i filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták a filmet, amiben Gryllus Dorka mazochista pornósztárt, Rudolf Péter pedig kegyetlen maffiózot játszik.
Lovy fivérek filmjének, a MIX-nek tengerentúli premierjét két további fesztiválszereplés is követi. A filmnek, amely idén február 19-én került a magyarországi mozikba, június 11-én lesz az Egyesült Államok-beli premierje, melyre az idén 30. évfordulóját ünneplő Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon kerül sor.

A SIFF (Seattle International Film Festival) közel 50 ország több mint 200 játék- és dokumentumfilmjét, valamint 80 rövidfilmjét felvonultató rendezvénye a világ egyik leglátogatottabb és legsokrétűbb filmfesztiválja. A fesztivál versenyprogramja két alkalommal is műsorára tűzi a MIX-et.

Gryllus Dorka A film ugyancsak versenybe száll a június 11-19. között megrendezésre kerülő Las Vegas-i CineVegas Filmfesztiválon.

"Rendkívüli lehetőségnek tartom, hogy egy ilyen izgalmas és innovatív fesztiválon, mint a CineVegas, ott a helyünk - mondta az író-rendező Steven Lovy. - A fesztivál modern, éleslátó közönsége tökéletesnek ígérkezik a MIX befogadására."

A Magyarországon forgatott film vándorútja ezzel még korán sem ér véget A 2004. július 2-10-ig tartó, 39. alkalommal megrendezésre kerülő Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál lehetőséget ad a MIX-nek arra is, hogy a Magyarország határain túli Európában is megkezdje körutazását. A rendezvény rangját mutatja, hogy ez volt Közép-Kelet Európa legelső filmfesztiválja, melyet 1946-ban alapítottak a monarchia egykori fürdővárosában, Karlsbadban, azaz mai nevén Karlovy Varyban.

A fim Magyarországon már több elismerésre is szert tett: Steven Lovy a film vágásáért elnyerte a 35. Magyar Filmszemlén a Zsűri Különdíját, a Szemle Diákzsűrije pedig neki ítélte a Legjobb Elsőfilmes Rendezőnek járó díjat.

Cinematrix