Miklós
-7 °C
2 °C

Mindörökké Mátrix?

2003.06.20. 14:49
Kapcsolódó cikkek (1)
A Mátrix-Újratöltve Polgári Kör jegyfelvásárlási akciója áll a Mátrix sikere mögött?
Jack Nicholson és Adam Sandler majdnem lenyomta a Keanu Reeves- Carrie-Anne Moss párost, mindössze 3000 nézőn múlt, hogy a Ki nevel a végén? az első helyen debütáljon, de a virtuális trilógia második része 25 907 jeggyel végül mégis a lista első helyén végzett. Egyes, meg nem erősített információk szerint, a négy hete a nézettségi lista élén veszteglő film magyarországi sikerének hátterében a Mátrix-Újratöltve Polgári Kör fanatikusai álnak, akik nagyszabású jegyfelvásárlási akciókkal gondoskodtak arról, hogy a június 12-én bemutatott új filmek ne előzhessék meg kedvencüket.

Egy millió amerikai dollár

A film magyarországi összbevételei a nemzetközi tendenciákkal szembeszegülő engedetlenségi mozgalomnak hála már meghaladták a 234 millió forintot is, vagyis kis hazánk egy millió dollárnál is többel járult már hozzá az alkotók megélhetéséhez

A heti bemutatók közül a Ki nevel a végén? kódnevű pszichovígjátékra végül 22 997-en váltottak jegyet Budapesten, így a második helyen végzett, a Szökevény harmadik részének is betudható Veszett vad lett a harmadik a maga 10 971 nézőjével, és majdnem 10 millió forintos árbevételével, míg a Tulipános Fanfan a negyedik helyre futott be 9 913 eladott jeggyel, a Csendes amerikai című színes, szélesvásznú lélekáradás pedig, alig több mint 5000 fizető vendéggel, a hetedik helyen végzett.

A hét öregje a Mr Bean a titkosszolgálatnál munkacímet viselő Johhny English lett, amely jelenleg a tizedik helyen rostokol, de április 10-ei bemutatója óta már több mint 12 millió forint bevételt termelt.

Visszaúsztak az élre.

A Tengerentúlon a Nemo nyomában című rajfilm egy hétnyi gyengélkedés után visszatért az élre, maga mögé utasítva a Halálos iramban második részét, ami 19,1 millió dolláros heti bevételével már csak a második. A számítógéppel animált halak mulatságos kalandjait bemutató rajzfilm viszont majdnem 30 milliós bevételt termelt az utolsó hét napban, a produkció összbevétele pedig már a 200 millió dolláros álomhatár közelében jár.

A kutyát egyébként Bruce Willis alakítja!

A hét bemutatói Amerikában viszonylag rosszul szerepeltek, a Fecsegő tipegőket a szintén Csupó Gáborhoz köthető Thornberry család című környezettudatos rajzfilm világába kalauzoló Rugrats go wild mindössze 12.5 millió dollárt termelt, de így is a negyedik lett, megelőzve ezzel Harrison Fordot, akinek Hollywoodi őrjárat című, elcsépelt feka zsaru - fehér zsaru klisékre épülő krimije mindössze 11,1 milliót fialt az első héten.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.