Salamon
7 °C
13 °C

Premierek hete

2003.03.14. 13:17
Amerikában a premierek vannak a lista élén, nálunk a régi jó Taxi még tartja magát.
A március 6 és 12-e közötti mozihéten összesen 168 ezer 410 jegyet adtak el 123 millió forint értékben.

Tovább gyorsul

Ezen a héten is a francia autógyártás nagy költségvetésű reklámfilmjére voltak a legtöbben kíváncsiak Budapesten, így a Taxi 3 stabilan tartja magát a sikerlista első helyén. A Luc Beson producálta pszeudohollywoodi alkotással így már több mint 94 milliót gomboltak le a magyar nézőkről. A lista második és harmadik helyére két premier film futott be, a Kör című horror 25 ezer, míg a Jenifer Lopez naiv alakításával sikerre törő Álmomban már láttalak című vígjáték 16 ezer nézőt vonzott.

A hét harmadik bemutatója, az Órák, ami annak ellenére csak az ötödik helyen nyitott, hogy kilenc Oscar-díjra jelölték, így a március 23-ai gála egyik siker várományosa.

A lista legrégebbi filmje a hetedik helyen álló, Tom Hanks-közeli Bazi nagy görög lagzi, ami január 16-a óta 171 és fél millió forint profitot termelt.

Willis vs Martin

Amerikában is megszállták a listát a premierek. Az első helyen a Bringing Down the House című vígjáték áll, amit sokan Steve Martin visszatérésének tartanak. Az őszülő komikus ezúttal egy ügyvédet alakít, aki internetes társkeresésre adja a fejét. A keresett intelligens, diplomás szőke helyett azonban csak egy börtönből szökött afroamerikai jelentkezik, akinek ráadásul nem szerelemre van szüksége, hanem egy jó ügyvédre. A film az első héten 31 millió dollár bevételt hozott, és ezzel jó eséllyel pályázik "Steve Martin eddigi legsikeresebb alkotása" címre.

A második helyen Bruce Willis és Monica Bellucci közös produkciója a Tears of the Sun áll. Az akciófilmben Willis egy kommandó parancsnokát alakítja, aki Nigériából próbálja meg kimenekíteni a szépséges Belluccit és pártfogoltjait. A film 17 millió dollárt termelt az első héten, így a Sony Pictures a siker ellenére aggódik, hogy a majdnem 100 millió dolláros költségek miatt végül veszteséges lesz az alkotás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.