Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Schwarzenegger győzött?

2003.09.02. 00:06
Schwarzenegger ígéretéhez híven visszatért, és nem túl progresszív színészi játékával egy hét alatt 92 556 360 forintot csalt ki a budapestiektől. A Terminátor-sorozat harmadik, de biztos nem utolsó epizódjára az augusztus 21. és 27. közötti mozihéten 107 544 akciófilm-rajongó zarándokolt el. Egy héttel korábban még az Oviapu című családi vígjáték vezette a jegyeladási listát alig több, mint 24 ezer eladott jeggyel, tehát a jövőből visszatérő gépek látványos amortizálódási folyamatát bemutató alkotás a szokásos nézőszám négyszeresét hozta. Az Andy Vajna - Mario Kassar producer páros mégse lehet elégedett a magyar piaccal, hiszen a nagy vetélytárs, a Mátrix-Újratöltve 28 millió forinttal több bevételt termelt a premier hetében.

Visszatérek?

A gépek lázadása mellett más filmet szinte nem is néztek a budapestiek, a lista második helyén végzett Oviapura például mindössze 16 501-en váltottak jegyet, a harmadik helyezett Fülkére pedig már csupán 6 809-en voltak kíváncsiak.

Szavazz rám!
Szavazz rám!
A jegyeladási lista negyedik helyére az Esküvő monszun idején című indiai film futott be. A bollywoodi alkotásra ugyan 75 fizető nézővel több ült be, mint Collin Farrel kamara-akciófilmjére, de mivel a hindu lakodalmat bemutató filmet inkább olcsóbb művészmozikban vetítették, a bevétel 800 ezer forinttal elmaradt a Fülke forgalmától.

Ezen a héten az Azonosság című thriller végzett az ötödik helyen, szerény, 4018 eladott jeggyel, a hatodik pedig a Túl mindenen 3 795 fizető nézővel, és 3 307 973 forint árbevétellel.

A lista rangidőse, a hetedik helyen álló Charlie angyalai, ami a július 10-i bemutató óta több mint 88 476 306 forintot csalt ki a mozirajongóktól. Nyolcadik a múlt héten bemutatott, és rögtön meg is bukott Sporttolvajok 2776 nézővel, és 2 485 308 forintos bevétellel, kilencedik pedig Disney Szindbádja, amelyre ugyan 3 183-an váltottak jegyet, de csak az olcsóbb, délelőtti előadásokra, így a rajzfilm bevétele 80 ezer forinttal elmaradt a francia akciófilm forgalmától.

Az utolsó helyen ezúttal a méltatlanul sikeres Hajó a vége áll, amelyre ezen a héten csupán 2 573-an voltak kíváncsiak, de a premier óta már így is 45 318 685 forint bevételt termelt a humorérzék híján tengődő alkotóknak.

Vér, zsigerek

Amerikában már sehol sincs a testépítő külsejű gépember, a négy napos hosszú hétvégén egy másodosztályú horrorfilm végzett az élen. Az aki bújt, aki nem című horrorfilm második része 18,5 millió dollár bevételt hozott a vér és a zsigerek szórakoztatóipari felhasználását jól ismerő befektetőknek.

A második a Nem férek a bőrödbe című vígjáték, amiben Jamie Lee Curtis, mint gyakorló anyuka egy napra testet cserél tinédzser lányával. A hetvenes évektől többször fel-és átdolgozott sztori ezen a héten 11,7 millió dollárt fialt az alkotóknak, az összbevételek pedig már elérték a 90milliót is.

Művér és műsikoly
Művér és műsikoly
A harmadik ezen a héten a S.W.A.T című akciófilm 10,5 millió dollárnyi eladott jegyével. A hetvenes évekbeli tévésorozat moziverziója eddig 102 millió dolláros forgalmat ért el, így minden valószínűség szerint megtérül a filmbe fektetett 110 millió dollár.

A negyedik a Karib-tenger kalózai, amelyre ezen a héten csak 10,2 millió dollár értékben váltottak jegyet, de a premier óta már több mint 274 milliós forgalmat ért el. Az ötödik Kevin Costner rendezői visszatérése, az Open Range, amelyre 10,1 milliót hozott most, de az összbevételek már túl vannak a 42 millión is.

A hatodik helyen holtversenyben egy ló és két horrorsztár végzett. Freddy Krueger és Jason Vorhees, a Rémálom az Elm utcában és a Péntek 13 két mészárosa ezúttal egy filmben tűnnek fel, hogy a sztahanovista munkaversenyeket idéző eszeveszett tempóban darabolják a szőke tinilányokat. A Freddy vs Jason két hétig vezette a jegyeladási listákat, most azonban már csak 8,1 milliós forgalmat ért el, ugyanúgy, ahogy a Seabiscuit, nálunk majd Vágta címen futó lóverseny-film is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!