Schwarzenegger győzött?

2003.09.02. 00:06
Schwarzenegger ígéretéhez híven visszatért, és nem túl progresszív színészi játékával egy hét alatt 92 556 360 forintot csalt ki a budapestiektől. A Terminátor-sorozat harmadik, de biztos nem utolsó epizódjára az augusztus 21. és 27. közötti mozihéten 107 544 akciófilm-rajongó zarándokolt el. Egy héttel korábban még az Oviapu című családi vígjáték vezette a jegyeladási listát alig több, mint 24 ezer eladott jeggyel, tehát a jövőből visszatérő gépek látványos amortizálódási folyamatát bemutató alkotás a szokásos nézőszám négyszeresét hozta. Az Andy Vajna - Mario Kassar producer páros mégse lehet elégedett a magyar piaccal, hiszen a nagy vetélytárs, a Mátrix-Újratöltve 28 millió forinttal több bevételt termelt a premier hetében.

Visszatérek?

A gépek lázadása mellett más filmet szinte nem is néztek a budapestiek, a lista második helyén végzett Oviapura például mindössze 16 501-en váltottak jegyet, a harmadik helyezett Fülkére pedig már csupán 6 809-en voltak kíváncsiak.

Szavazz rám!
Szavazz rám!
A jegyeladási lista negyedik helyére az Esküvő monszun idején című indiai film futott be. A bollywoodi alkotásra ugyan 75 fizető nézővel több ült be, mint Collin Farrel kamara-akciófilmjére, de mivel a hindu lakodalmat bemutató filmet inkább olcsóbb művészmozikban vetítették, a bevétel 800 ezer forinttal elmaradt a Fülke forgalmától.

Ezen a héten az Azonosság című thriller végzett az ötödik helyen, szerény, 4018 eladott jeggyel, a hatodik pedig a Túl mindenen 3 795 fizető nézővel, és 3 307 973 forint árbevétellel.

A lista rangidőse, a hetedik helyen álló Charlie angyalai, ami a július 10-i bemutató óta több mint 88 476 306 forintot csalt ki a mozirajongóktól. Nyolcadik a múlt héten bemutatott, és rögtön meg is bukott Sporttolvajok 2776 nézővel, és 2 485 308 forintos bevétellel, kilencedik pedig Disney Szindbádja, amelyre ugyan 3 183-an váltottak jegyet, de csak az olcsóbb, délelőtti előadásokra, így a rajzfilm bevétele 80 ezer forinttal elmaradt a francia akciófilm forgalmától.

Az utolsó helyen ezúttal a méltatlanul sikeres Hajó a vége áll, amelyre ezen a héten csupán 2 573-an voltak kíváncsiak, de a premier óta már így is 45 318 685 forint bevételt termelt a humorérzék híján tengődő alkotóknak.

Vér, zsigerek

Amerikában már sehol sincs a testépítő külsejű gépember, a négy napos hosszú hétvégén egy másodosztályú horrorfilm végzett az élen. Az aki bújt, aki nem című horrorfilm második része 18,5 millió dollár bevételt hozott a vér és a zsigerek szórakoztatóipari felhasználását jól ismerő befektetőknek.

A második a Nem férek a bőrödbe című vígjáték, amiben Jamie Lee Curtis, mint gyakorló anyuka egy napra testet cserél tinédzser lányával. A hetvenes évektől többször fel-és átdolgozott sztori ezen a héten 11,7 millió dollárt fialt az alkotóknak, az összbevételek pedig már elérték a 90milliót is.

Művér és műsikoly
Művér és műsikoly
A harmadik ezen a héten a S.W.A.T című akciófilm 10,5 millió dollárnyi eladott jegyével. A hetvenes évekbeli tévésorozat moziverziója eddig 102 millió dolláros forgalmat ért el, így minden valószínűség szerint megtérül a filmbe fektetett 110 millió dollár.

A negyedik a Karib-tenger kalózai, amelyre ezen a héten csak 10,2 millió dollár értékben váltottak jegyet, de a premier óta már több mint 274 milliós forgalmat ért el. Az ötödik Kevin Costner rendezői visszatérése, az Open Range, amelyre 10,1 milliót hozott most, de az összbevételek már túl vannak a 42 millión is.

A hatodik helyen holtversenyben egy ló és két horrorsztár végzett. Freddy Krueger és Jason Vorhees, a Rémálom az Elm utcában és a Péntek 13 két mészárosa ezúttal egy filmben tűnnek fel, hogy a sztahanovista munkaversenyeket idéző eszeveszett tempóban darabolják a szőke tinilányokat. A Freddy vs Jason két hétig vezette a jegyeladási listákat, most azonban már csak 8,1 milliós forgalmat ért el, ugyanúgy, ahogy a Seabiscuit, nálunk majd Vágta címen futó lóverseny-film is.