A Gladiátor a legjobb az MTV nézői szerint

2001.06.04. 15:32
Tizedik alkalommal osztották ki a Music Television nézői által megszavazott filmdíjakat - idén többek között a Gladiátor, Cameron Diaz és Tom Cruise kapott arany popcorn-vödröt.
Legjobb színészcsoport
Drew Berrymore, Cameron Diaz és Lucy Liu a Charlie angyalaiban
A zenei kábelcsatorna nézői által megszavazott filmdíjak közismerten nem elsősorban az alkotások művészi értékét tükrözik, hanem inkább a közönségsiker mértékét. Ezt az MTV nyíltan fel is vállalja - a kategóriák (pl.: legjobb verekedés, legjobb akciójelenet) és maga a díj is ezt sugallja.

Az öt Oscar és a legjobb filmért járó Arany Glóbusz után a Gladiátor most elnyerte az MTV nézőinek rokonszenvét és a szavazatuk után járó aranyvödröt is. A legjobb színésznő kategóriában szintén egy egész évben 'taroló' sztár, Julia Roberts kapott díjat az Erin Brockovich-ban nyújtott alakításáért. A legjobb színész Tom Cruise lett a Mission Impossible 2.-ben előadott szerepéért.

A legjobb színészcsoport kategóriában Charlie angyalai, azaz Cameron Diaz, Lucy Liu és Drew Barrymore vitték haza a pop-corn-vödröt. Sőt, Diaz egy másikat is kapott a film elején bemutatott táncszólóért a 'legjobb táncjelenet' kategóriában.

Legjobb akciójeleneteiért a John Woo rendezte a Mission Impossible 2. hazavihetett egy második díjat is, Zhang Ziyi a Tigris és Sárkány harcosnőjét pedig a 'legjobb verekedés' kategóriában díjazták.

Legjobban Julia Stiles és Sean Patrick Thomas csókolóztak a Szívem érted rapesben, a legjobb negatív hős Jim Carrey lett a Grinch-ben nyújtott alakításáért.