A Karib-tenger kalózai arathat az MTV Movie Award-on

2004.04.22. 10:24
Hat MTV Movie Award-jelölést gyűjtött be tegnap A Karib-tenger kalózai, de a június 5-i díjkiosztó ceremónián, amelyet június 10-én sugároz majd a zenetévé, Az 50 első randi és az X-Men 2. is négy-négy díjra is esélyes. A nomináltakat hagyományosan a csatorna nézői választják ki, és a díjakról is ők döntenek.
"Csak az MTV Movie Awardson fordulhat elő, hogy egyetlen kategórián belül egy állatorvos (Adam Sandler, Az 50 első randi - a szerk.), egy szamuráj (Tom Cruise, Az utolsó szamuráj - a szerk) és egy kalóz (Johnny Depp, A Karib-tenger kalózai - a szerk.) küzdjön egymással" - mondta a tegnap kihirdetett jelöléseket kommentálva az MTV/MTV2 és az MTV Film elnöke, Van Toffler, és akkor azt még nem is említette, hogy az általa kiemelt kategória (legjobb színész) negyedik versenyzője maga Jézus (Jim Caviezel, A passió), az ötödik pedig egy Tokióban whiskyreklámot forgató színész (Bill Murray, Elveszett jelentés).

A jelöltek azonban sem ebben, sem a többi kategóriában nem okoznak meglepetést, hiszen az MTV Movie Awards 1992-es indulása óta mindig is ilyen volt: színes, és nem a szakma vagy a kritikusok, hanem a nézők ízlését tükrözte. Persze az Oscar-jelöltek és az MTV filmes díjaira nomináltak között lehet és van is némi átfedés, ugyanakkor a Kodak Theater-beli Oscar-gálán aligha lapul a borítékokban mondjuk a Charlie angyalai - Teljes gázzal cím vagy Ludacris (Halálosabb iramban) neve, míg az MTV Movie Awardson a rapper is díjesélyes - minden attól függ, hogy a tegnaptól zajló online szavazáson ő vagy a másik négy jelölt valamelyike kapja a legtöbb voksot "Az év férfi felfedezettje" kategóriában. A végeredmény alakulásába természetesen bárki beleszólhat, ha ellátogat az MTV honlapjára.

Cinematrix