Makk és Dyga fesztiválozik

2003.10.21. 13:10
Sass Tamás kairói győzelme után Makk Károly Spanyolországba, Dyga Zsombor Ulrich Gáborral Ukrajnába utazik október végén, hogy filmjeiket fesztiválokra kísérhessék. Münchenben a magyar filmnapok kezdődnek.
Makk Károly Miután Sass Tamás kapta a 27. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendező díját a Szerelemtől sújtva című filmjéért, más rendezők is nekivágnak az őszi fesztiváloknak.

Makk Károly Egy hét Pesten és Budán című filmjét az október 24-én kezdődő 48. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválra hívták meg.

Makk filmje a Meeting Point szekcióban indul, ahol a közönség szavazata alapján díjaznak. A rendező személyesen is megjelenik a spanyol mustrán.

Dyga Zsombor Tesó című játékfilmjét és Rófusz Ferenc Tüzet szüntess! című rajzfilmjét Svédországban, az október 24-én kezdődő 5. Norrköping-i Filmfesztiválon mutatják be.

Dyga Zsombor első játékfilmjét Ulrich Gábor Idegen test című filmje mellett a 33. Molodist Filmfesztivál versenyébe Kijevbe is meghívták. Az október 25-én kezdődő játékfilmversenyen a filmek rendezői is részt vesznek.

Miklauzic Bence Ébrenjárók című filmje a közönség szavazatai alapján megítélt fődíjért, a Heinrich-díjért fog versenyezni a Braunschweig-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Az október 28-án kezdődő észak-németországi szemlén a rendező is részt vesz.

Müncheni magyar filmnapok

A Müncheni Magyar Intézet szervezésében a magyar filmnapok október végén kezdődnek. Az utóbbi évek magyar filmterméséből válogató programot két müncheni mozi mutatja be október 30 és november 2 között. Gyarmathy Lívia A mi gólyánk, Mundruczó Kornél Afta, Pálfi György Hukkle, Kamondi Zoltán Kísértések, Cakó Ferenc Kövek, Kabay Barna Meseautó, Török Ferenc Moszkva tér, Pölcz Boglárka és Róbert Szafari, Sopsits Árpád Torzók és Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmjeivel találkozhat a német közönség.