Judit
3 °C
6 °C

Meghalt egy pap a Passión

2004.03.23. 13:15
Kapcsolódó cikkek (1)
A második ember hal meg Mel Gibson felkavaró Jézus-filmjén. Az ok mindkét esetben szívinfarktus volt, pedig a lelkész nyugodtan nézte a keresztre feszítést.
Meghalt egy brazil pap Mel Gibson egyesek szerint felkavaróan hiteles, mások szerint felkavaróan véres Jézus-filmjén, a Passión. Jose Geraldo Soares, a 43 éves presbitariánus pásztor az egész mozit kibérelte, hogy gyülekezete, felesége és két gyermeke társaságában nézhesse meg a Jézus utolsó tizenkét óráját feldolgozó, naturalisztikus alkotást.

Mindenkinek megvan a keresztje A lelkipásztor felesége a történet felénél vette észre, hogy férje nincs magánál, a közönség egyik orvos tagja pedig nem sokkal később megállapította, hogy a férfi szívinfarktusban elhunyt. A teremben tartózkodó barátok tagadták, hogy a Passió erőszakos jelenetei, a részletesen bemutatott korbácsolás és a keresztre feszítés zaklathatták fel a papot.

"Egészen nyugodtan nézte a filmet a felesége mellett" - nyilatkozta a BBC-nek egy családi barát, Amauri Costa. Soares nejének csak az volt gyanús, hogy férje nem válaszol, mikor a film alatt rákérdezett a történet egy részletére.

A második

Soares egyébként a második mozinéző, aki elhunyt a Passió megtekintése közben. Peggy Law Scott, ötvenéves kansasi nő a múlt hónapban a keresztre feszítés jelenete alatt távozott az élők sorából. Az orvosok nála is szívinfarktust állapítottak meg.

A Passiót, amelyet péntek óta játszanak Brazíliában, mint a világon mindenütt, a dél-amerikai országban is kritizálták állítólagos antiszemita jellege és túlzott erőszakossága miatt. A brazil katolikus egyházfők azonban, mint a világon mindenütt, kiálltak a film értékei mellett.

Az Index arról nem talált információkat, hogy milyen gyakorisággal fordulnak elő halálesetek egyéb filmeken.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.