Rekordot döntött Olaszországban A Passió

2004.04.09. 12:51
Az erősen vallásos Itáliában minden idők legjobb nyitását produkálta A Passió: Mel Gibson filmje az első napon 1,22 millió eurót hozott. A rekordot eddig A Gyűrűk Ura - A király visszatér tartotta 1,11 millió euróval.
A Jézus utolsó tizenkét óráját bemutató filmet 700 vásznon kezdték játszani, többek között a dél-olaszországi Materában is, ahol a film nagy részét forgatták. A BBC szerint sok moziban néhány óra alatt minden jegy elkelt A Passióra, amely Olaszországban korhatár nélkül megtekinthető.

Máshol is jól fut

Tekintse meg képeinket!
A Passió az Egyesült Államokban és Kanadában eddig 335 millió dollárt hozott, és a film bevételei e két országon kívül is elérték a százmillió dollárt a hét folyamán. A heves vitákat kiváltó alkotás különösen jól teljesít Latin-Amerikában, de az egyiptomi, szíriai és libanoni forgalmazók is bevételi rekordokról számolnak be.

Nagy-Britanniában a március 26-i bemutató óta 5,5 millió font értékben váltottak jegyet a filmre, de például Németországban mérsékelt az érdeklődés. Izraelben nem mutatták be a filmet, mert a forgalmazó szerint az antiszemita vádak miatt nem váltottak volna rá elegen jegyet. Magyarországon a március 25-e óta játszott A Passió már 11 nap után elérte a 200 ezres nézőszámot.

Cinematrix