Árpád
-2 °C
9 °C

Megfilmesítik a Prince of Persiat

2004.03.04. 13:15
Kapcsolódó cikkek (1)
Hétszámjegyű összegért készül megvenni Jerry Bruckheimer produkciós cége a nagy sikerű videojáték, a Prince of Persia: The Sands of Time megfilmesítési jogait. A "IX. századi Indiana Jones-sztorit" abban a szellemben adaptálják majd, ahogy annak idején A Karib-tenger kalózait, azaz a játék legizgalmasabb elemeinek felhasználásával új sztorit alkotnak.
A Prince of Persia a videojáték-ipar leghosszabb múltra visszatekintő sorozatai közé tartozik: az első rész 1989-ben debütált PC-n, a folytatások 1993-ban és 1999-ben jöttek ki. Az utóbbi, a Prince of Persia 3D hatalmasat bukott, ám a tavaly novemberben megjelent Prince of Persia: The Sands of Time-mal sikerült új életet lehelni a vállalkozásba: a Sands of Time-ból három hónap alatt több mint kétmillió példány kelt el.

Prince of Persia
Ugyanez élőben
A Prince of Persia: The Sands of Time a IX. század Perzsiában játszódik, a játék főhőse pedig egy kalandkedvelő ifjú herceg, aki apjával, a királlyal vereséget mér a hatalmas maharadzsára. Lányát elrabolják, palotáját pedig kifosztják, a herceg azonban nem sejti, hogy a zsákmányolt tárgyak közül egy különös homokóra és egy rejtélyes tőr halhatatlanságot és az idő feletti korlátlan hatalmat ad a birtokosának. Tudatlansága egy teljes királyság pusztulásához vezet, és csak ő hozhatja helyre a végzetes hibát.

A Variety szerint a megállapodásnak része lesz az is, hogy a forgatókönyvet a játék kitalálója, Jordan Mechner írná, akit executive producerként a Nyomás, a Charlie angyalai-filmek és a Nagy hal írója, John August felügyelne.

Cinematrix

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.