Bankrabló volt a Pókember édesapja

2002.05.27. 14:15
Bankrablást követett el a Pókember főszereplőjének apja 1993-ban. Vincent Maguire elkeseredésében tévedt a bűn útjára, de nem egészen egy óra alatt elfogták. Fegyvert nem használt és nem is tartott magánál, de azt füllentette, hogy pisztoly van a zsebében.
Tobey Maguire édesapja akkor folyamodott a pénzszerzés bűnös módszeréhez, amikor nővére rákban elhunyt, és egyedül maradt három gyermekkel, egy fillér nélkül. A szakácsként dolgozó férfi ekkor szánta rá magát a bankrablásra - hogy aztán elkövessen minden lehetséges hibát.

Tobey Maguire, pókember
Vincent az otthonával szemközti bankot választotta, maszkot nem húzott, és a rablás után gyalog menekült a nappali verőfényben. A hóna alá csapott pénzeszsákkal menekülő botcsinálta rablót egy szomszéd vette észre. Hazaérve Vincent átöltözött, így próbálva megtéveszteni a rendőröket - sikertelenül. Tobey Maguire apja azóta bevallotta, hogy "butaságot csinált", de - mint mondta - akkoriban nagyon kétségbe volt esve. Theresa, Vincent nővére két hónappal az eset előtt halt meg - írja a The Enquirer című amerikai bulvármagazin, megemlítve, hogy az amatőr elkövető saját magát is rákosnak hitte. A rablás olyannyira előkészítetlen volt, hogy inkább pillanatnyi elmezavarnak tudható be. Mivel fegyvertelenül követte el - csak szóban említette az állítólag szebében lapuló pisztolyt -, és életében először vétett a törvény ellen, megúszta két év szabadságvesztéssel. Azóta mintapolgárként viselkedik.

Tobey, a Pókember alakítója úgy nyilatkozott, hogy apja botlása nem rontotta meg viszonyukat. Érdekes azonban a nemrég az amerikai mozikba került film azon jelenete, ahol Peter Parker (a Pókember civilben) szemtanúja egy rablásnak, de - akcióhőstől szokatlan módon - nem tesz semmit.