Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Milliós díjazású klippályázat indul

2004.08.03. 16:24
Egymillió forint a fődíja az első hazai on-line klipfilm pályázatnak. A kiíró rajzfilmhu animációs portál tematikailag és stílusában kötetlen filmeket vár a pályázóktól, a zenét és a technikát viszont megszabta: többek között az Anima, a Kispál és a Bëlga számait lehet flashsel "továbbgondolni". A regisztrációs határidő augusztus 12.
A rajzfilmhu szakportál korábbi animációs és képregény pályázatai után az első hazai on-line klipfilm pályázatot is meghirdeti - tájékoztatta Kubiszyn Viktor, a rajzfilmhu szerkesztője az Indexet. Az induló alkotók három hónap alatt több fordulóban és szakmai segítséggel önálló flash kisfilmet készíthetnek el, amelyek alapja egy kortárs magyar szám. A pályázatra augusztus 12-ig lehet regisztrálni a rajzfilmhu-n, az első forduló beküldési határideje pedig augusztus 25.

A "populáris és trendi művészeti ágakat ötvöző" kiírásukban a szervezők "az internetes platform sajátosságainak minél összetettebb kihasználását várják" a kreatív alkotóktól, csapatoktól és műhelyektől. "A flash az egyik legelterjedtebb formátum a netes animációban" - magyarázta a szerkesztő a technika választásuk okát. A rajzfilmhu szakmai partnere a Macromedia Flash technológiát népszerűsítő Swf.hu - Flash portál.

Az ötfordulós pályázat végcélja, hogy tíz-tizenöt, egyenként három-öt perces flashanimációs klipfilm készüljön el, illetve, hogy kiosztásra kerüljön az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által felajánlott kétmillió forintos összdíj.

Bëlgától Kispálig

A kisfilm tematikailag és stílusában is kötetlen, egyetlen kritérium van: mai, kortárs magyar zenére épüljön a film. Az indulóknak egy zeneszámot kell kiválasztani a megadott keretből, amely az oldalon elérhető. "Fontos, hogy nem a szám megfilmesítését, klipesítését várjuk, a zene kiindulási alap, illusztráció, az önálló kisfilm soundtrackje" - mondta a rajzfilmhu szerkesztője. A választható zenei bázis az Anima Sound System, a Kispál és a Borz és a Bëlga felvételei mellett zeneszerzők és DJ-k felvételeit is tartalmazza (Zságer Balázs, Triton, Titusz, Mango).

"A pályázat célja az, hogy a versenyzőket bevezesse a filmes gondolkodás alapjaiba" - mondta a szerkesztő. Fordulónként chat-moderációt rendeznek a pályázat során felmerülő szakmai problémákról, Hegedűs Márton animációs filmrendező moderálásával. Az on-line rajzfilmiskolai tanórák mellett a szervezők elméleti jellegű áttekintést kívánnak adni a filmes gondolkodásról. A zsűri tagjai: Ternovszky Béla rajzfilmrendező, Németh Gábor író, Moll Zoltán producer, Varga Zsolt Iván vágó, Kerti Géza és az IHM részéről Kertész László.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!