Natália
-3 °C
7 °C

Ringató

2001.02.23. 11:32
Kapcsolódó cikkek (1)
A történetet dramaturgiai hurkok szorongatják, de kibogozható. A szereplőgárda parádés. A rendező nem érzi kötelességének, hogy a néző halálra röhögje magát. A film épp a kellő mértékben szentimentális, de aki akar, egy kicsit gondolkodhat is rajta. Egyszóval ,,az új Kevin Spacey" márkavédjeggyel megjelenő film hozza a megszokott színvonalat: tökéletes szórakoztató mozi.
Nyugi, nyájas olvasó, csak semmi para! A cím megtévesztő. Az egy olvasói levélben szelíden ,,egofika-mesternek" becézett kritikus most nem akarja holmi vonat elé ugráló költőcske műveihez hasonlítva alázni A jövő kezdete című új Kevin Spacey-filmet. Sőt, szándékai szerint dicsérni fogja. Van ebben a műben szerelem, meg családi tragédia. Találkozhatunk szociális és erkölcsi problémákkal (nem kell megijedni, szoftosítva vannak). És a végén persze megkapjuk a katartikus bömböltető jelenetet is.

Sztárok szépen fényképezve
A film erőssége azonban nem ezekben, hanem sztorijában rejlik. A tizensok éve a fogyasztói társadalom nihilista gyerekeivel küszködő humanista tanerőt egy diákja komolyan veszi. Ez, a már magában is meseszerű képlet turbósodik azzal, hogy a ,,tedd jobbá a világot" házi feladatot Trevor McKinney 7. oszt. tan. egy sajátos érzelmi piramisjáték kidolgozásával megvalósítani látszik.

Ez a flaszterjézus-sztori tutira bejön mindenkinek. A hétköznapi tálalástól önkéntelenül fut végig hátunkon a ,,talán velem is megtörténhet" borzongása, majd enyhe sznobériánk felébredésének köszönhetően a ,,csak mese, de annak legalább szép" közhelyre módosítjuk álláspontunkat. (Hiába na, a kritikus is ember.) Nem baj, tegyük ezt, ha jólesik. Ez a szűk két óra arról szól, hogy befizetjük a pénzt, odajárulunk a vályúhoz, és azt kapjuk, amit akartunk: popcornt kólával, meg sztárokat szépen fényképezve, szóval semmi többet, csak egy tökéletes mozi nyújtotta kikapcsolódást. Jó szórakozást és szép álmokat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!