Vilma
-8 °C
3 °C

Steven szedál

2001.06.07. 21:53
Kapcsolódó cikkek (1)
A metrón állatbőrbe bújt jegyellenőr követeli vicsorogva a (jelen)léted jogosultságát igazoló blankettát. A plazákban lazán ordít a gumibotos cerberus, hogy dobd el a cigarettát. A TV-ből felszólítóan néz az épp illetékes rogánfész a két - NATO apparatcsikokkal suhanó kékfény vonatok lidérc álmától gyötört - szemem közé: Álmodj! Szóval stresszterhes az élet. Két biztos pont van csak: A Seduxen és a B-kategóriás akciófilm.
A B-kategóriás akciófilm azért jó, mert semmi olyat nem kapsz, amire ne számítanál. Pontosabban nincs benne izgalom. A film nem fáraszt váratlan fordulatokkal, meglepő jellemrajzokkal, izgalmas jelenetekkel. Van benne a Jó, a Jó segítője, nője (bár ő elvarratlan szálként exitál a film felénél), és van a Rossz, meg a Rossz segítője.

DMX és egy azonosítatlan statiszta
Na most ezek a "karakterecskék" csinálnak is valamit. Konkrétan konkrét céljaikért (A Jó, jó, a Rossz, rossz) küzdenek, egymással. Akciófilm lévén teszik mindezt fizikálisan. (Olyan ez, mint a pornó. Ott is test a testhez, testek a testekhez, esetleg tárgyak a testekhez, két akció között pedig valami kínosan bárgyú párbeszéd.)

A B-kategóriás akciófilmnek van ezen kívül képi világa, zenéje, és színhelye, de ezek különösebb kifejtésre nem érdemesek. Jelen B-kategóriás filmünk Városban játszódik, zenéje nem tűnt föl, képi világa, meglepő módon, kippszerű. A Jó egy rendőr, segítője is az. A Rossz gengszter, illetve egy még nagyobb gengszter. (A konkrét célokat ugye mindenki kitalálja?)

A Sebhelyek tehát hozza a tőle elvárhatót. Agy kikapcs, pulzusszám csökken, a nyugalom lila fátyla borul az ember szemére, és már nem is kell a Seduxen. A nézhető moziról szőtt álmaink pedig szintén nyugodjanak, békében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.