Sigourney Weaver jelenti be az Oscar-jelölteket

2004.01.25. 20:34
Sigourney Weaver hollywoodi sztár jelenti be hivatalosan az Oscar-jelölteket Beverly Hillsben kedden hajnalban - írja az AFP.
Az 54 éves háromszoros Oscar-jelölt színésznő Frank Piersonnel az Academy of Motion Picture Arts and Sciences elnökével kedden hozza nyilvánosságra, hogy kik kerülnek versenybe a legmagasabb filmes kitüntetésért.

Sigourney Weaver
Sigourney - az amerikai újság szerint - mióta gorillákkal flörtölt a Gorillák a ködben és Melanie Griffith "csontos seggű" ellenfelét játszotta a Dolgozó lányban, Hollywood egyik legismertebb híressége lett, és - ha lehet - ezt még fokozta az újabb Oscarra jelölés, amit az Alien sorozat során kapott, miközben Hófehérkéből kőkemény, tarfejű túlélővé vált.

Az AFP szerint a filmipar szereplői kétségbeesetten helyezkednek a jelölésekért, mióta február 29-re, a szokásosnál egy hónappal korábbra hozták a díjkiosztó időpontját. A legjobb filmért az amerikai polgárháborúban játszódó Cold Mountain, A Gyűrűk Ura harmadik része A király visszatér, a Russell Crowe főszereplésével készült Kapitány és katona - A világ tulsó oldalán, a Clint Eastwood rendezte Titokzatos folyó és a Tobey Maguire főszereplésével készült Vágta van versenyben.