Megvan az új Star Wars-film címe

2004.07.26. 12:20
A Baljós árnyak és a Klónok támadása után most forgatják a Csillagok háborúja előtörténet-füzérének harmadik, befejező részét. A címét titokban tartották - egészen tegnapig.
A Lucasfilm képviselője, Steve Sansweet, a San Diegóban megrendezett Comic-Con sci-fi fesztiválon jelentette be a harmadik epizód hivatalos címét.

Vetkőzőshow

Sansweet a rajongók többezres tömege elé lépett és így szólt: "A Star Wars-filmek címei különleges jelentőséggel bírnak a rajongók számára, akik szeretnek találgatni, mielőtt a hivatalos bejelentés megtörténik, később aztán ízekre szedik, ha nem tetszik nekik."

Sansweet ezután felhajtotta a pulóverét és láthatóvá vált fekete pólója, melyről az izgatott rajongók a következő szavakat olvashatták le:

A SITHEK BOSSZÚJA

"Kezdődhet a vita!" - kiáltotta Sansweet.

Sithek? Bosszú?

A film, amelyre 2005 májusáig kell várnunk, az utolsó láncszem a klasszikus Csillagok háborúja és az előző epizódok között. Májusban kiderül, hogyan lett Luke Skywalker apjából, Anakinből, a galamblelkű szőke fiatalemberből Darth Vader, a galaxisok távfojtogató réme. A Sith nem más, mint az a gonosz szekta, ami magához csábítja az ifjú Anakint, aki így a világot egyensúlyban tartó Erő rossz oldalára áll.

A Comic-Con fesztivál résztvevői állítólag lelkesen fogadták a bejelentést. Nagy kő eshetett le a lucasfilmesek szívéről; a korábbi két epizód címe, a Baljós árnyak és a Klónok támadása nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében.

A harmadik epizód címének kiválasztásában többen összefüggést látnak az 1983-as Jedi visszatérrel, hiszen annak eredeti címe így szólt: A Jedi bosszúja. A Jedi bosszúja cím szerepelt annak idején néhány korai reklámanyagon is, amíg George Lucas meg nem változtatta a ma ismert verzióra.

A mörcsöndájz első darabja

Az ünnepélyes bejelentésen részt vett még Rick McCallum producer és Anakin megszemélyesítője, Hayden Christensen is. A rajongók az ifjú színész mellett megcsodálhatták a Sith-szóróanyagok csomagolótervét, amelyet a Hasbro játékcég bocsátott a Lucasfilm rendelkezésére. A matrjoskababa-alakú dobozka egy rosszindulatú Darth Vadert ábrázol, amint éppen forrongó lávafolyam fölé tornyosul.