Bábokkal támadnak a South Park alkotói

2003.06.25. 13:10
Még munkacíme sincs a Paramountnál nagy titokban készülő filmnek, amelyben a South Park két kitalálója lecsap a világot fenyegető két legkomolyabb veszélyforrásra.
Korábban American Heroes néven emlegették azt az animációs filmet, amellyel Trey Parker és Matt Stone a South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan után vissza fog térni a mozikba. A Hollywood Reporter annyit derített ki, hogy bábfilmről van szó, amelynek szuperhősök a főszereplői, akik misszióra indulnak: el kell pusztítaniuk a nemzetközi terrorizmust és néhány kínos hírességet.

Kép és hang

A mozit Parker és Stone rendezik és a hangjukat is kikölcsönzik a karaktereknek. A kiszivárgott információkat nem kommentálta sem a Paramount Pictures, sem Scott Rudin, a film producere. Maguk az alkotók még márciusban összesen annyit köptek el a dologról, hogy egy "szupertitkos mozin" dolgoznak Rudinnal, aki a South Park moziverziójának executive producere volt. "Nemrég állapodtunk meg róla. Nyáron megírjuk a filmet Rudinnak, ezzel fog telni a vakációnk" - nyilatkozta akkor Parker. "Animáció lesz, de semmi köze a South Parkhoz" - tette hozzá Stone.

Pedig libertáriusok

A két művész legutóbbi alkotása az Amerikai Egyesült Államok rövid története című animációja volt, amely a Bush elleni kirohanásairól ismert, baloldali Michael Moore rendező Oscar-díjas dokumentumfilmjében, a Kóla, puska, sültkrumpli címűben szerepelt.