Herendi és Török filmje is elkészül a szemlére

2003.12.15. 14:22
Fliegauf Benedek, Török Ferenc és Herendi Gábor filmjének ősbemutatója lesz tizenhét másik új nagyjátékfilm mellett a január 27-én kezdődő 35. Magyar Filmszemlén a Millenáris Park Teátrumában. A Teátrum hírhedten rossz akusztikáját is megjavítják addig - tudta meg az Index Hermann Krisztinától, a Magyar Filmművészek Szövetségének (MFSZ) titkárától.
Az Index értesülése szerint a 35. Magyar Filmszemlére nevezett nagyjátékfilmek között van Fliegauf Benedek budapesti drogdíler egy napját feldolgozó filmje: a Dealer, Herendi Gábor hét vezérről szóló történelmi road-movie-ja: a Magyar vándor, Török Ferenc fiatalok balatoni kalandjait megörökítő vígjátéka: a Szezon és - Salamon András rendezésében - egy magyar család Las Vegas-i feketekomédiája: a Getno.

Herendi Gábor: Magyar vándor
A szemlés versengésben részt vesz még Antal Nimród BKV-s trhillere: a Apám beájulna, valamint az elsőfilmes Fischer Gábor középiskolai tanárokról szóló road-movie-ja: a MonteCarlo. A filmes szövetség titkára ezekkel együtt összesen húsz nagyjátékfilmre számít, de a teljes listát csak szerdán hozhatja nyilvánosságra.

A Millenáris Teátrum hírhedten rossz akusztikája

"A Millenáris Park Teátrumának hangminőségét folyamatosan javítják a szakemberek" - mondta Hermann Krisztina, miután tavaly a hangmérnökök is akusztikailag alkalmatlannak találták a dísztermet. A javítás pénzügyi részéről nem nyilatkozott az MFSZ titkára, de annyit elárult, hogy az egyetlen helyszíni változás a Magyar Mozgókép Mestere díj miatt történik, melyet idén először adnak át tíz Kossuth-díjas rendezőnek és operatőrnek a szemle megnyitóján a Budapesti Kongresszusi Központban. A nagyjátékfilmek ismétlései idén is a Mammutban és az Urániában lesznek.

Hermann Krisztina elmondta, hogy idén is tartanak két dokumentumfilmes napot, melynek a november 30-i határidejére 151 alkotás érkezett. Ezeket a 87 nevezett kísérleti és kisjátékfilmes alkotással együtt már elkezdte szelektálni az előzsűri. A szemle fő zsűrijeinek felkérése még folyamatban van.