Woody Allen elhagyja Manhattant

2004.06.18. 14:01
A New York-i értelmiség szexuális és létproblémáit boncolgató író-rendező-színész ezúttal Londonban forgat. Az utazás háttérben persze gyönyörű nők állnak.
A hírhedten begubódzó komplexusos zseni gondolt egy nagyot, és láss csodát, két hónap erejéig otthagyja Manhattan-t. A nyomós érv persze minderre nem más, mint hogy máshol forgatja legújabb filmjét Britannia leghíresebb színészeivel: Kate Winslet-tel, Jonathan Rhys Meyers-szel és Emily Mortimer-rel.

Woody Allen A The Hollywood Reporter értesülései szerint az író/rendező Woody Allen nem nyugszik a babérjain - ezen a nyáron leforgatja élete első filmjét Londonban. Woody az 1996-ban Párizsban elkészült A varázsige: I Love You című filmmusical óta ki sem dugta az orrát New Yorkból. A most startoló produkcióhoz a hírek szerint már csokorba is gyűjtötte Angolhon ifjú titánjait: a már említett Kate Winslet-et, Emily Mortimer-t és Jonathan Rhys Meyers-t. A BBC által támogatott, egyelőre még ismeretlen című alkotásról aligha szivároghatott ki nformáció, hiszen Woody jó szokásához híven cerberuszként őrzi a tikokat - a történetről is csak annyi tudható, hogy London felső tízezrének közegében zajlik majd. A "Woody Allen nyári projekt 2004" néven elhíresült, várhatóan 15 millió dolláros költségvetésű produkciót csak és kizárólag londoni helyszínekkel fogják most, július 12-i kezdettel leforgatni, amihez a nyugat-londoni Ealing filmstúdió szolgál bázisként.

"Nagyon izgatott vagyok a lehetőségtől, hogy Londonban filmezhetek - nyilatkozta Woody. Nagy csodálattal adózom az angol színészek tehetségének, sőt, mi több, évek óta már ki is aknázom képességeiket, de most végre nem kell őket New Yorkba importálnom. A családom és én is rajongunk az ötletért, hogy a nyarat a szigetországban töltsük. Remélem, képes leszek felnőni a feladathoz, hogy olyan színvonalú filmet forgassak, mint amilyen színvonalú angol filmeken felnőttem."

Woody jelenleg a Melinda and Melinda című vígjátékán végzi az utolsó simításokat a Fox Searchlight-nál. A film főszereplője Will Ferrell, aki az Amerikai pszichó-ból és a Buffalo 66-ből ismert Chloe Sevigny-vel szórakoztatja majd a fanyar és intellektuális humort kedvelőket.

Cinematrix