Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Mutánsok szállták meg a filmszínházakat

2003.05.05. 11:16
Az X-Men második része 155 millió dollár bevételt hozott az első hétvégén, de a nyár igazi nagyágyúi még hátravannak: jön a Mátrix 2 és a Terminátor 3.
Hétvégén kilencvenhárom országban egyszerre mutatták be az X-Men 2-t, ezzel kezdetét vette a nyári moziszezon, amely ezúttal a folytatások időszakának ígérkezik, hiszen az elkövetkező hónapokban a mozikba kerül a Mátrix - Újratöltve, a Tomb Raider 2, vagy éppen a Terminátor 3.

Az X-Men folytatása egy hétvége alatt 85,9 millió dollár profitot termelt csak az Egyesült Államokban és Kanadában, míg az összbevétel meghaladta a 155 millió dollárt is. Az X-Men 2 ezzel az eredménnyel rávert a képregényadaptáció első részére, amely 2000 nyarán csupán 54 és fél millió dollárt jövedelmezett az első hétvégén. A felgyorsuló evolúció következtében mutálódó szuperhősök azonban közel sem számítanak annyira jó pénzügyi befejtetésnek, mint a Pókember, ami majdnem 115 millió dollár bevételt hozott tavaly már az első pár napban.

Az X-Men második részét egyszerre 3741 moziban kezdték el vetíteni az Egyesült Államokban, és ezzel megdőlt a Harry Potter és a Titkok Kamrája eddigi rekordja is, mivel a hős varázslótanoncról szóló filmet csupán 3682 filmszínházban játszották egy időben. Az X-Men 2-ből a világ 93 országában összesen 7200 kópia került a mozikba, így a film sikere tulajdonképpen nem érte váratlanul a gyártó Fox Stúdiót.

Bruce Snyder producer a mindent elsöprő premiert és a reklámhadjáratot azzal indokolta, hogy az X-Men 2-nek az elkövetkező két hétben kell behoznia az árát, mielőtt a Mátrix-trilógia második része a mozikba kerül. A 110 millió dollár költségvetésű film hozta is a papírformát, hiszen már az első napon 31,2 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, azaz a befektetés majdnem egyharmada huszonnégy óra alatt megtérült.

A nyár a folytatások mellett még egy képregény adaptációt is tartogat: június végén mutatják be a Hulk című filmet, amely egy stressz hatására dühöngő zöld óriássá változó sugárbiológus kalandjait meséli el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.