Auguszta
4 °C
22 °C

Trilógiává terebélyesedik a mutáns képregény-film

2003.12.05. 12:28
A harmadik X-Men direktori székébe is Bryan Singert szeretné ültetni a 20th Century Fox, ezért már meg is kezdte a tárgyalásokat a 38 éves rendezővel. Az X-Men 3.-at azonban nem lesz könnyű tető alá hozni: a színészek a korábbinál sokkal magasabb gázsit követelhetnek maguknak.
A mozikban közel 700 millió dollár hozott a két X-Men-film, az X-Men 2.-DVD-re pedig már a megjelenést követő öt napban 107 millió dollárt költöttek, így a filmeket gyártó 20th Century Fox döntése, hogy a harmadik rész megrendezésére is Bryan Singert kéri fel, nem meglepő. A Fox gyártási elnöke, Hutch Parker szerint Singerrel egyrészt minden kérdésben kiválóan együtt tudtak működni, másrészt a stúdió tisztában van vele, hogy egy folytatást úgy lehet a legjobban megóvni a középszerűségtől, ha ugyanannyi gondot fordítanak rá, mint az első részekre, amire az eredeti rendező megtartása lehet a legfőbb garancia.

Logan A folytatások sikeréhez ugyanakkor általában az is szükséges, hogy lehetőleg a színészek is visszatérjenek, és épp ennek biztosítása bizonyulhat kemény diónak az X-Men 3. esetében: Halle Berry, Hugh Jackman, Ian McKellen és a többiek olyan szerződést kötöttek, amely csak egy folytatásra kötelezte őket, így most a harmadik részért akkora gázsit kérhetnek maguknak, amekkorát nem szégyellnek. A forgatókönyv nyilván annak megfelelően fog alakulni, kivel tudnak megállapodni, bár a sztori gerince már megvan: mint július 21-i hírünkben beszámoltunk róla, az amerikai képregényrajongók éves összejövetelén, a San Diegó-i Comic Conon Singer azt mondta, hogy a film elsősorban Wolverine-re és Jean Grey Phoenixszé alakulására összpontosít majd (tévedett, aki azt hitte, hogy Jean Grey meghalt az X-Men 2. végén), és az egyre elfoglaltabb (és egyre drágább) Halle Berry valószínűleg csak nagyon rövid időre bukkan fel az új epizódban.

Singer egyébként az X-Men 3.-on túl is szorosan együttműködik az elkövetkező időkben a Foxszal: mint a Variety írja, a stúdió most kötött vele két évre szóló átfogó szerződést, amelynek keretében Singer további Fox-filmek rendezője és producere lesz, sőt produkciós cége, a Bad Hat Harry irodát nyit a Foxnál. Singer a megállapodással az igazi nagymenők között landolt: a stúdiónak a Farrelly testvérekkel, James Cameronnal, Ridley és Tony Scott-tal, valamint Mel Gibsonnal van hasonló szerződése.

Cinematrix

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.