Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Zombik győzték le Jézust

2004.03.22. 11:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Vérző vallásalapító helyett a mozinézők a vérengző élőhalottakat választották. A héten meglepő módon korhatáros filmek vezetik a nézettségi listát.
Amerikában, ahol a közönség köztudottan érzékenyen reagál a korhangulat változásaira, egy zombifilm előzte meg az eddigi legnézettebb filmet, Mel Gibson Passióját. A holtak hajnala (Dawn of the Dead) című alkotásra a stúdió adatai szerint 27,3 millió dollár értékben vásároltak jegyet az első hétvégén, írta a Reuters.

A siker meglepte a mozibevételek becslésével foglalkozó szakembereket is, akik úgy számolták, az Universal Pictures filmjének nyitó bevétele 20 millió dollár körül lesz.

Dawn of the Dead George Romero 1978-as klasszikus horrorjának feldolgozása egyébként sok ponton mutat hasonlóságot a Passióval: a film egy bevásárlóközpontban játszódik, ahol a két főszereplő megkísérli túlélni a tisztítószer osztály felől közeledő, vérszomjas élőhalottak támadásait. Rendhagyó csavarral később kiderül, hogy az emberek egy vírus hatására változnak át zombivá.

A remake ötletét egyébként a szintén kultstátuszú A texasi láncfűrészes feldolgozásának sikere adta.

Csak szülői felügyelettel

A harmadik helyen Ethan Hawke 40 millió dollárból forgatott Taking lives című alkotása áll, Angelina Jolie főszereplésével, és 11,4 milliós bevételével. Érdekesség, hogy a hétvégi lista első három helyét R-kategóriájú, - azaz 17 éven aluliaknak csak szülő felügyeletével ajánlott - filmek foglalják el. A gyártók az erotikus és erőszakos jelenetek kiszűrésével ugyanis általában igyekeznek elkerülni az R-kategória besorolását, minthogy az jelentősen csökkenti a közönségüket.

A negyedik a Starsky és Hutch 10.7 millió dolláros bevétellel, az ötödik pedig a Secret Window című thriller, amelyre 9,6 millió dollárért váltottak jegyet. Az utóbbi film főszereplője, Johhny Depp egy plágiummal megvádolt írót alakít.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.