Vilma
-7 °C
4 °C

Halálsoron

2000.05.01. 18:55
Nem akarom különösebben sajnálni Stephen Kinget, de nála többször szarul még nem filmesítettek meg senkit. Lássuk be, a szerző nem túl igényes, minden utcáról beszabadult rendező lekapja az egyik könyvét a polcról, és csinál belőle valami egetverő baromságot.

Nem elég jónak lenni, de jónak is kell látszani
Gyönyörű példa erre az A Langolierek, avagy az idő fogságában című film, amit egész egyszerűen nem lehet épp ésszel kibírni, vagy a másik, Az évszázad vihara című borzalom, ami négy, vagy még több részben dolgoz fel egy novellának is keskeny történetet, amiben egy öregedő segédszínész néha vicsorog. Aztán a számos fércmű között van néhány kincs: Kubrick Ragyogása és Tim Robbinstól A remény rabjai, de tovább semmi, A Rémkoppantók nézhetetlen, Az ítéleten fejhangon és csillapíthatatlanul röhögtem, a többit meg már nem is néztem meg.

Az is igaz viszont, hogy Tom Hanks csak elvétve adja a nevét B-kategóriás mozidarabokhoz (Na jó, mondjuk a segítség, felnőttem idején még nagyon fiatal volt) és az is ígéretes, hogy nem a videóforgalmazás minden bizonnyal igen igényes és értékelvű labirintusában találkozhatunk az opussal, például a Ne légy Barom! 5. mellett, hanem óriásplakátokon próbálnak minket arra bíztatni, hogy menjünk el egy olyan helyre, ahová én sohasem lennék hajlandó, mert baromi hangos és tele van vastagtalpú-cipős kamaszokkal, akiknek ez a normál hangerő, folyamatosan rágnak, miközben úgy néznek rám, mint én az ő korukban, ami azért annyira régen még nem volt, hogy ne tudjam, mire gondolnak.

Most a címen nem rugózom, mert még mindig szerencsésebb a The Green Mile-t Halálsoron-nak fordítani, mint például Zöld kilométernek. Tulajdonképpen a reklámja is rendben van, ami persze nem jelenti semmit. A sztori egyébként annyi, hogy nem elég jónak lenni, de jónak is kell látszani, mert különben esetleg villamosszékbe ültetnek minket. Figyelem, megszívlelendő.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.