Cecília
3 °C
12 °C

A Manyi néni prodzsekt

2000.11.01. 13:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Az interneten már jó előre felépített kampány az alkotást ,,talált anyagnak" állította be, egy megrázó tárgyi és képi bizonyítékokból álló műnek, amit megtalálóik, ifj. Tényi József és id. Tényi József bocsájtottak a mozik rendelkezésére.
A szirmabesenyői susnyásban iszkolt két gázpalackkal a biciklijén
Egy közgazdasági szakközépiskolás lány és két osztálytársának eltűnése határozza meg a film első képsorait, zokogó anyát látunk, majd még kettőt. Ezt követően id. Tényi József beszél arról, hogyan bukkant rá a videókamerára és a három hátizsákra a szirmabesenyői kultúrházban cellux és manikűrolló segítségével.

Az első képeken Szirmabesenyő főterén állunk özv. Kormos Istvánnéval szemben aki éppen arra a kérdésre válaszol, hogy ismeri-e Manyi nénit. Elmondja, hogy ő már sokat hallott róla, de a fia állítólag látta is, amint egyszer a szirmabesenyői susnyásban iszkolt két gázpalackkal a biciklijén, de lehet, hogy az csak egy légbuborékban megtörő fényjelenség volt, amit a Vénusz tükröződése idézett elő.

Hangulatváltás, elmosódott képek
A falu papja és Manyi néni egy korábbi fényképen
Következő helyszínünkön a falu papja mondja el, hogy időről időre felütik a fejüket a Manyi néniről szóló pletykák a környéken, de ő csak mosolyog ezeken, mert meggyőződése, hogy Manyi néni nem létezik.

Megszólal még az APEH képviselője is, miszerint ha Manyi néni létezne, nyoma lenne a kimutatásban.

Hangulatváltás, elmosódott képek, Szirmabesenyő környékén /és valószínűleg az egész országban/ késő este van, a forgatócsoport elindul Manyi néni feltételezett rejtekhelye felé. Futó lábak dobogása, suttogás, az elbillenő kamera még homályosan rögzíti az 1352-es vagy Italo feliratot, majd csak a sötétség.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft