Ezek a kis izék

2000.08.14. 21:17
Az RTL Klub mindig is híres volt arról, hogy ad az apró finomságokra, nemcsak elénk hányja a szemetet, hanem gondosan megkomponált kis izékkel (ejtsd: vis) spékeli meg a műsorfolyamot. Ezen a nyáron azonban az orrára koppintottak a kompútergrafikusnak, és azt mondták: Élő embert a képernyőre!
A felvezető filmecskében egy szimpatikus segédszínész három karaktert alakít: 1. belső-józsefvárosi amorozó, aki szájában egy szél rózsával olyan hülyén próbál nézni, ahogy csak tud, 2. militarybolti eladó, aki zavarában a szájába veszi a műanyag nyelű Rambótőrt, 3. a gyermek kórház rákosztályára kirendelt bohóc, aki nincs tréfás kedvében, de muszáj.

Ezek a kis izék (ejtsd: vis) azért vannak, hogy az RTL Klub célcsoportját alkotó analfabéták, akik nem tudják elolvasni a feliratokat (thriller, vígjáték, romantikus film), tájékozódni tudjanak a kínálatból. A bevezető filmecske nagyszabásúnak nevezhető élményét felváltották a felszabdalt jelenetek, mikor csak az egyik karakter jelenik meg, azaz a vígjáték után a bohóc, kriminál az eladó és romantikus filmnél a növényevő seggfej, ezzel is orientálva az teljesen hülye nézőket, hogy tudják, mi következik.

Sajnálom, hogy az éjszakai erotikus jellegű filmekhez nem készült előke, de azért nagyjából ennyi is elég, hogy kalibráljam azt a réteget, akikre az RTL Klub számít. Annyira tulajdonképpen nem is zavarna az egész, ha nem tudnám, hogy ezek négyévente kormányt is választanak.