800 milliót kap Erzsébetváros a "Kultúra utcájára"

2009.03.12. 16:11 Módosítva: 2009.03.12. 16:25
800 millió forintot nyert Erzsébetváros Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, "Kultúra utcája" elnevezésű pályázatán.

A támogatási összegből a kerület a tervek szerint új funkciókkal bővíti a Kazinczy-Wesselényi-és Dob utca közötti részén található kulturális intézményeket.

Erzsébetváros ezáltal újabb közösségi terekkel gyarapodik - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Hajmási Zsuzsa, Erzsébetváros Önkormányzatának kommunikációs titkára. Hajmási Zsuzsa tájékoztatása szerint az Országos Műszaki Múzeum épületében kialakítanak egy multikulturális központot, ami befogadja majd a legkülönfélébb kulturális kezdeményezéseket és programokat. Az ELTE Kazinczy utcai épületében pedig az aula átépítésével rendezvények, előadások, kiállítások rendezésére nyílik majd lehetőség.

A tervek szerint a pályázaton elnyert összegből finanszírozzák a Magyar Ortodox Izraelita Hitközség épületének utcai homlokzatának rekonstrukcióját, a felújított udvarán pedig szabadtéri kulturális rendezvények kapnak majd helyet.

A "Kultúra utcájában" egy a környezettudatos magatartásra nevelő központ, a kézműves és népi kismesterségek bemutatását szolgáló közösségi tér, valamint egy turisztikai információs pont is létesül.

A komplex program részeként a Kazinczy utca-Dob utca-és Wesselényi utca közötti szakaszának felújítási tervében az szerepel, hogy ezen a részen sétálóutcát alakítanak ki.