Elindul a parképítés Pécsen

2009.04.16. 12:27
A Diana tér átépítésével megkezdődött a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program első, közterek és parkok megújítását célzó nagyberuházásának kivitelezése csütörtökön.

A fejlesztés keretében a téren járófelületek felújítására, parkosításra, padok kihelyezésére, játszóterek kialakítására, s egyebek mellett egy kisebb vízjáték építésére kerül sor a régi szökőkút helyén.

A térrendezés ezzel egy időben további hat helyszínen folyik, a munkálatok hét hónapot vesznek igénybe. A cél az, hogy a baranyai megyeszékhelyen olyan valódi közösségi terek jöjjenek létre, melyek hangulatos találkozási helyként szolgálhatnak a szabadidő sokszínű eltöltésére.

Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója a többi nagyprojekttel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a közterek és parkok megújításának második üteme májusban startol, a koncertközpont és a tudásközpont kivitelezése várhatóan május végén, a Zsolnay kulturális negyedé és a Múzeum utcáé júniusban kezdődhet.

A pécsi EKF-program költségvetése 45 milliárd forint, ebből 35,6 milliárd forintot a nagyprojektek megvalósítására fordítanak, a többit a rendezvényekre és a kommunikációra költik.