Százmilliókkal többe kerülhet a pécsi koncertközpont alapozása

2009.09.30. 10:37
Nem készítettek talajmechanikai felmérést, ezért az alapozáshoz a tervezettnél hétszázzal több cölöp kellett. A városi közgyűlés még nem tudja, miből fedezik a többletköltségeket.

Százmilliókkal is többe kerülhet a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagyberuházása, a 7,2 milliárd forintból épülő konferencia és koncertközpont alapozása - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

Nagy Csaba, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere szerint ismeretlen okból elmaradt az építési terület talajmechanikai vizsgálata és a munkálatok során hétszázzal több cölöpalap leverésére volt szükség, ez pedig tetemes többletköltséget jelent.

A munka jogosságáról és arról, hogy az ár reális-e, egy háromtagú mérnöki testület dönt, ezt követően előterjesztés készül a városi közgyűlésnek, hogy milyen keretből lehet kifizetni a pluszköltséget.

Nagy Csaba vizsgálatot ígért az ügyben, a kivitelező pedig azt nyilatkozta, tartani tudják a 2010 szeptember végi átadási határidőt - olvasható a baranyai napilapban.