Miniszteri biztos a Balassi Intézetnél

2010.07.09. 10:17
Miniszteri biztossá nevezte ki Hatos Pált a Balassi Intézet szervezeti, pénzügyi, finanszírozási helyzetének felmérésére július 31-ig Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, olvasható a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában.

Az utasítás szerint a biztos jelentést készít a miniszter részére; közreműködik a feladatával összefüggő jogszabályok előkészítésében, gyakorolja a munkáltatói jogokat a Balassi Intézet dolgozói tekintetében, illetve az intézet vezetőjének feladat- és hatáskörét gyakorolja, előkészíti az intézettel kapcsolatos szervezeti döntéseket.

A Balassi Intézet - a honlapján szereplő információk szerint - a határon túli magyar kultúra magyarországi és az egyetemes magyar kultúra külföldi bemutatásáért felel. Az egységes és egyetemes magyar kultúrát terjeszti és népszerűsíti a nagyvilágban, ezzel párhuzamosan segíti a külföldön létező magyar hagyományok és kultúra megismertetését Magyarországon. Az intézet központi költségvetési szerv, a magyar művelődés nemzetközi kapcsolatrendszerének nemzeti háttérintézménye, amely 2007. március 1-től sajátos jellegű szakmai irányító központként működik. Az újonnan kinevezett miniszteri biztos, Hatos Pál a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kancellárja.