A kormány lefújta az idei falunapokat

2010.07.16. 14:00
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint az előző kormánytól előnytelen közreműködői szerződéseket örökölt a tárca, emiatt nem hirdet győztest a Vidéki rendezvények és falunapok 2010 elnevezésű pályázaton, közölte a tárca.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a költségek elemzéséből egyértelművé vált, hogy a pályázati rendszer túl összetett, annak lebonyolítása során magas adminisztratív költségek keletkeztek. Emellett a tapasztalatok alapján a rendezvények csak mérsékelten töltötték be az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programhoz (ÚMVP) kapcsolódó tájékoztatási feladatokat.

Mivel a pályázatra fordítható szükséges források nincsenek arányban az elérhető szakmai eredménnyel, a minisztérium nem hirdet győztest a pályázaton, hanem elkezdi a pályázati rendszer átdolgozását, az intézkedés azonban nem érinti a LEADER programot - áll a közleményben.

A VM adatai szerint 2009. évben 504 rendezvényre (ebből 29 egyedi támogatás) összesen 914 millió forintot használtak fel, egy falunap támogatására átlagosan 1,8 millió forintot fordítottak.