2009 a magyar kulturális csoda éve lesz

2009.01.14. 16:09
A kulturális turizmus évének fő témái a fesztiválok, a városlátogató turizmus, a bor és a gasztronómia, az élőhagyományok ápolása és a kortárs művészeti alkotások lesznek.

Az idei év a kulturális turizmus éve, az év szlogenje pedig az "itthon láss csodát" - közölte Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Kovács Miklós elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. a szakállamtitkársággal és a szakmával egyetértésben minden évben tematizálja a marketingtevékenységét. 2006-ban a bor és gasztronómia, 2007-ben a zöld, szelíd turizmus, 2008-ben pedig vizek évét rendezték meg.

A kampányév célja az imázsépítés mellett a belföldi vendégéjszakák számának növelése, a magyarországi kulturális kínálat bemutatása - emelte ki a szakállamtitkár. A kampányév fő témáit a fesztiválok, a városlátogató turizmus, a bor és a gasztronómia, az élőhagyományok ápolása, a kortárs művészeti alkotások bemutatása jelentik.

A Magyar Turizmus Zrt. idén is mintegy 5 milliárd forintot fordíthat a belföldi-külföldi turizmus propagálására, ezen belül 300 millió forintot költhet a kulturális turizmus reklámozására.