Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Dávid Ibolya: Tarlós nem lépte túl hatáskörét

2001.07.30. 11:50
Kapcsolódó cikkek (1)
A Fővárosi Főügyészségen egyelőre nem döntöttek vizsgálatról a Tarlós István, óbudai polgármester ellen tett feljelentés ügyében - közölték a főügyészség sajtóosztályán hétfőn. Dávid Ibolya, igazságügy-miniszter a függőben lévő feljelentés kapcsán elmondta: a polgármester nem lépte túl a hatáskörét, amikor a rendezvény szereplői számára bizonyos feltételeket állapított meg.
A Fővárosi Főügyészségen egyelőre nem döntöttek vizsgálatról a Tarlós István, óbudai polgármester ellen tett feljelentés ügyében - közölték a főügyészség sajtóosztályán hétfőn. A feljelentést a szexuális kisebbségek jogvédelmét ellátó Habeas Corpus Munkacsoport hivatali visszaélés miatt tette hetekkel ezelőtt, amikor a polgármester és a Pepsi Sziget Fesztivál szervezői aláírtak egy megállapodást, melyben kitiltották a a homoszexuális programokat a rendezvényről.

A függőben lévő feljelentéssel kapcsolatban Dávid Ibolya, igazságügy-miniszter a hétvégén kijelentette: - Meggyőződésem, hogy a polgármester esetében a hivatali visszaélés szóba sem kerülhet amiatt, hogy a homoszexuális jellegű felvilágosító rendezvény ellen fellépett - mondta Dávid Ibolya. Az igazságügy-miniszter szerint a polgármester nem lépte túl a hatáskörét, amikor a rendezvény szereplői számára bizonyos feltételeket állapított meg.

Dávid Ibolya szerint a keresztény erkölcsiség alkalmas a homoszexuális és leszbikus hajlamú emberekkel való egészséges társadalmi viszony kialakítására, de az érintettek részéről is szükséges, hogy viselkedésük kellő toleranciával és visszafogottsággal párosuljon.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.