Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Akár évi 14 milliárd is járhat a filmeseknek

2002.07.19. 11:39
Kapcsolódó cikkek (1)
Évi 12-14 milliárd forintos támogatást biztosító állami forrásokról is szól a kidolgozás alatt álló új filmtörvény, mely a filmszakma valamennyi területét átfogja, a gyártástól a forgalmazáson át a mozik támogatásáig - tudta meg a Népszabadság.
A régóta húzódó filmtörvény szakmai koncepcióját a Filmszakmai Kerekasztalba tömörült szervezetek dolgozzák ki, amit a kulturális tárca egyedüli szakmai partnerének tekinti a kodifikáció során. A koncepció összefoglalásával Port Ferencet, a Filmforgalmazók Egyesületének elnökét bízták meg.

A régóta várt törvény előkészítésének új módjáról Görgey Gábor kulturális és László Csaba pénzügyminiszter, továbbá a filmes szervezetek képviselői közelmúltbeli találkozóján állapodtak meg. Ezen a találkozón egyeztek meg többek között a filmgyártásnak juttatandó idei 800 milliós gyorssegélyről is. Port Ferenc arról tájékoztatta a napilapot, hogy már el is készült a filmtörvény szakmai koncepciója, amelyet a kerekasztalba tömörült szervezetek két héten belül minden részletében véglegesítenek.

Port szerint eddig mindig azért futott zátonyra a törvény ügye, mert a kulturális minisztérium tervezetét a pénzügyi tárca megvétózta, ám hozzátette: ez az első alkalom, amikor nem állandó feszültség közepette folyik az előkészítés. A törvényjavaslatról valószínűleg már csak jövőre szavazhat az Országgyűlés.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.