Pénzbüntetés melegcsókért

2003.11.13. 14:27
Egy görög privát televíziócsatornát 116 ezer dolláros bírsággal sújtottak két csókolózó férfi jelenete miatt. A szerdai jelentések szerint az ügy nagy visszhangot váltott ki a média kommentátorok körében.
A Nemzeti Rádió és Televíziós Tanács független médiafelügyeleti testülete a Mega TV heti rendszerességel vetített Close Your Eyes című sorozatát az október 6-i adásának egyik jelenete miatt büntette meg, melyben két férfi színész csókolózott egymással.

"Vulgáris" és "elfogadhatatlan" jelzőkkel illette az ominózus jelenetet a Tanács, mely amúgy jellemzően toleráns a görög televízióban gyakran bemutatott meztelenséggel illetve szexuális utalásokkal szemben.

"Ez egy álszent döntés" - írta Popi Diamandakou kritikus a Ta Nea című napilapban. "A tanács azt mondja nekünk, hogy legyünk toleránsak, de azért ne túlságosan."

A kritikusnő kiemelte, hogy bár a görög tévécsatornák többször vetítették azt a felvételt, amely az egymással csókolózó Madonnát és Britney Spears-t mutatta az MTV Video Music Awards augusztusi gáláján, a Tanács nem tette szóvá.