Vilma
-8 °C
3 °C

Agyonnyomta a kőszobor a magyar grafikust

2006.05.18. 16:54
Halálos baleset érte Gubis Mihály grafikust Németországban, amikor egy kínai szobrásznak segített teherautóra rakni egy kőszobrot. A másfél tonnás, nyolcméteres szobor kibillent egyensúlyából, és rádőlt a művészre.

Halálos balesetet szenvedett Gubis Mihály 58 éves magyar művész Németországban: rádőlt és agyonnyomta őt egy kőszobor, amelyet épp egy kiállításra akart szállítani a baden-württembergi Mundelsheimben.

#alt#
Forrás: x3.hu

A német rendőrség csütörtöki közlése szerint előző nap délután a nyolc méter magas, másfél tonna súlyú szobor akkor dőlt el, amikor Gubis Mihály a mű kínai alkotójának segített volna felrakni egy teherautóra, hogy a Neckarkunst II című kiállításra szállítsák. Gubis Mihály testével megpróbálta megtámasztani a szobrot, de az rádőlt. A tragikus baleset miatt lemondták a kiállítás nyitó ünnepségét.

Gubis Mihály főiskolát nem végzett, de alkotott különböző művésztelepeken, tanárai között volt Fodor József, Hézső Ferenc és Xantus Gyula. Része volt a Békéscsabai Műhely megalapításában. Később a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Galéria tagja lett.

Számos díjat nyert plakátjaival és tervezőgrafikusként, de foglalkozott táj- és földművészettel, installációkkal, plasztikával, és szervezett performanszokat. Expresszív, drámai feszültségekkel teli, egyszerű, de igen változatos, szenvedélyes formavilágot alakított ki.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!