Új szerződéseket köt a Hídember új producere

2001.04.06. 16:45
Új szerződéseket kötünk, de a korábban megállapodott összegeket változatlanul hagyom - nyilatkozta az Indexnek Hábermann Jenő, a Hídember új producere, aki Sipos Kornél március 11-i lemondása után vette át a produkció pénzügyi irányítását. Bereményi Géza, az 1,8 milliárdos költségvetésű film rendezője és társ-forgatókönyvírója már aláírta az új, harmincöt millióról szóló szerződését. Hábermann elmondta: Eperjes Károly, akinek gázsija kevesebb, mint a rendezőé még nem írta alá a szerződését.
Bereményi Géza, a millenniumi keretből egymilliárddal támogatott nemzetközi produkció rendezője az Indexnek elmondta, hogy rendezői munkájáért huszonöt, míg a Can Togay-jal közösen írt forgatókönyvért tízmillió forint honoráriumban állapodtak meg. (Togay szintén tízmilliót kap a forgatókönyvért.) A szerződést Sipos Kornél, a kormányzat által kijelölt producer és későbbi Mafilm-igazgató készíttette el Lissák Marcell ügyvéddel, a Mafilm jogászával.

Mint arról az Index korábban beszámolt, Körmendy-Ékes Judit ORTT-elnök férje és társai ellen 2000 novemberében az elsőfokú ítéletben két év nyolc hónapos végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, és az ügyvédként tevékenykedő Lissák Marcellt három évre eltiltotta a közügyektől és a gazdasági szervezet vezető tisztségének betöltésétől. A sikkasztás vádjával lefolytatott tárgyalás ítélete ellen az érintettek fellebbeztek, a II.-III. kerületi bíróságon tárgyalt ügyet március 2-án a Fővárosi Bíróságra küldték át - közölték az FB sajtóosztályán.

Hábermann Jenő, aki Sipos Kornél távozása óta lett a Hídember producere kérdésünkre elmondta, hogy a stáb tagjaival, így a rendezővel és a főszereplővel is új szerződéseket írat egy "nem filmes ügyvéd" segítségével. A producer elmondta, hogy az új szerződések a Sipossal megállapodott összegekről szólnak. Hozzátette, hogy Eperjessel még mindig nem írtak alá szerződést, ám a színész honoráriuma mindenképpen "kevesebb lesz a rendező pénzénél", azaz huszonöt milliónál. Bereményi az új, harmincöt millióról szóló szerződést pénteken aláírta.