Ágnes
-11 °C
-4 °C

Új szerződéseket köt a Hídember új producere

2001.04.06. 16:45
Új szerződéseket kötünk, de a korábban megállapodott összegeket változatlanul hagyom - nyilatkozta az Indexnek Hábermann Jenő, a Hídember új producere, aki Sipos Kornél március 11-i lemondása után vette át a produkció pénzügyi irányítását. Bereményi Géza, az 1,8 milliárdos költségvetésű film rendezője és társ-forgatókönyvírója már aláírta az új, harmincöt millióról szóló szerződését. Hábermann elmondta: Eperjes Károly, akinek gázsija kevesebb, mint a rendezőé még nem írta alá a szerződését.
Bereményi Géza, a millenniumi keretből egymilliárddal támogatott nemzetközi produkció rendezője az Indexnek elmondta, hogy rendezői munkájáért huszonöt, míg a Can Togay-jal közösen írt forgatókönyvért tízmillió forint honoráriumban állapodtak meg. (Togay szintén tízmilliót kap a forgatókönyvért.) A szerződést Sipos Kornél, a kormányzat által kijelölt producer és későbbi Mafilm-igazgató készíttette el Lissák Marcell ügyvéddel, a Mafilm jogászával.

Mint arról az Index korábban beszámolt, Körmendy-Ékes Judit ORTT-elnök férje és társai ellen 2000 novemberében az elsőfokú ítéletben két év nyolc hónapos végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, és az ügyvédként tevékenykedő Lissák Marcellt három évre eltiltotta a közügyektől és a gazdasági szervezet vezető tisztségének betöltésétől. A sikkasztás vádjával lefolytatott tárgyalás ítélete ellen az érintettek fellebbeztek, a II.-III. kerületi bíróságon tárgyalt ügyet március 2-án a Fővárosi Bíróságra küldték át - közölték az FB sajtóosztályán.

Hábermann Jenő, aki Sipos Kornél távozása óta lett a Hídember producere kérdésünkre elmondta, hogy a stáb tagjaival, így a rendezővel és a főszereplővel is új szerződéseket írat egy "nem filmes ügyvéd" segítségével. A producer elmondta, hogy az új szerződések a Sipossal megállapodott összegekről szólnak. Hozzátette, hogy Eperjessel még mindig nem írtak alá szerződést, ám a színész honoráriuma mindenképpen "kevesebb lesz a rendező pénzénél", azaz huszonöt milliónál. Bereményi az új, harmincöt millióról szóló szerződést pénteken aláírta.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.