Johnny Depp nem is Amerika-ellenes

2003.09.05. 15:23
Rosszindulatúan félremagyarázták, hogy az USA olyan, mint egy hülye kiskutya, állítja nyilatkozatában a karakán színész.
"Nem voltak Amerika-ellenesek a kijelentéseim", állítja Johnny Depp a német Stern magazinnak adott interjúja kapcsán. A negyvenéves színészt olyan kijelentései miatt támadták, mint például "Amerika olyan, mint egy hülye kiskutya, ami nagy és éles fogaival bárkit megsebezhet".

A fenti mondatot inkább úgy kell érteni, hogy az Egyesült Államok európai társaihoz hasonlítva relatíve fiatal, felnövekvő nemzet, ismertette a helyes olvasatot a negyvenéves színész szóvivője.

Bár sokan az interjú mondataiból azt vették ki, Depp azért választotta lakhelyül Franciaországot, mert ott sokkal boldogabb, mintha hazájában lenne, ő valójában azt akarta mondani: felesége, a francia Vanessa Paradis miatt élnek a neves európai országban.

A nagy félremagyarázkodás

Depp, aki egyébként hatalmas anyagi és kritikai sikert aratott legújabb, a Karib-tenger kalózai című filmjével, állítja, a félreértés oka, hogy hibásan idézték a Sternek adott interjúját.

Helyesen kell tehát értelmezni kijelentését, hogy az Egyesült Államok "törött játék", továbbá gyermekeihez intézett tanácsát, mely arra bátorítják a lurkókat, hogy látogassanak el egyszer Amerikába, fedezzék fel, majd "húzzanak el" onnan.

A színész megmagyarázó nyilatkozatában hangsúlyozza, amerikai elkötelezettségét. "Szeretem az országomat, (...) éppen ezért beszélek róla nyíltan és néha kritikusan. Rengeteg előnyöm származott a szabadságból, amely országom sajátja, és ezért nem győzök elég hálás lenni"

"A legmélyebb bocsánatkéréssel tartozom azoknak, akiket esetleg megsértettek őrült módon elferdített szavaim" - zárta karakán módon nyilatkozatát a kemény, hajlíthatatlan férfiak szerepében nagyot alakító színész.