Hárommilliárddal többe kerülhet a Pécs 2010

2008.11.28. 12:56
Az eredetileg tervezett 11 milliárdos keretet akár hárommilliárddal is meghaladhatja a Pécs Kulturális Főváros jelenlegi terve - írja a Dunántúli Napló.

Hárommilliárd forinttal is többe kerülhet a Pécs Kulturális Főváros (EKF) program egyik helyszínének megépítése - írja a Dunántúli Napló.

Olyan új épületeket terveztek a Zsolnay Kulturális Negyed elnevezésű területre, amikről korábban szó sem volt: parkolóházat, a Pécsi Galériát vagy az Ifjúsági Házat. Emiatt az eredetileg 25 ezer négyzetméterre tervezett negyed alapterülete 39 ezer négyzetméterre duzzad.

Az EKF menedzsmentközpontja szerint az új elképzeléseket is ki lehet hozni az eredetileg 11 milliárd forintos költségvetésből, de sokan attól tartanak, akár hárommilliárddal többe kerül majd a beruházás. Ebben az esetben pedig bizonyos elemeket el kell hagyni.

Azok az épületek viszont kikerültek a tervből, amik a magántőkét is bevonták volna, így például a szálloda, vendéglő. Jogerős építési engedély - a menedzsmentközpont fejlesztési igazgatója szerint - 2009. január 15-ére lesz, pedig már ezen a héten meg kellett volna kapniuk. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ugyanis több hiánypótlást is kérelmezett.