Pécs 2010: Ma döntenek a főigazgató menesztéséről

2008.10.09. 12:19
Mészáros András a szocialisták szerint nem tud hathatós lépéseket tenni, és nem tudja a város lakóival megszerettetni a projektet.

Az elmúlt napokban olyan hírek reppentek fel a baranyai megyeszékhelyen, hogy a helyi szocialisták el akarják távolítani Mészáros András főigazgatót, ezzel pedig tovább nőne azok száma, akiket a pályázat elnyerése óta kiiktattak a projektből, vagy akik önszántukból álltak félre. A Kanadából nemrégiben hazatért Tasnádi Péter szocialista polgármester akkor cáfolta a híreszteléseket. Csütörtökön mégis összeült a város közgyűlése, és eldőlhet: menesztik-e Mészárost.

Tasnádi Péter polgármester elmondta, hogy a Mészáros András által vezetett Menedzsment Központ nem tudott hathatós lépéseket tenni annak érdekében, hogy az EKF kitörhessen a negatív kommunikációs környezetből, a program társadalmasítása pedig jelentősen elmaradt az elvárttól. Szólt arról is, hogy Mészáros a kultúra területén meghatározó személyiségekkel kifejezetten rossz viszonyba került.

Jelenleg ülésezik az összevont gazdasági és kulturális bizottság a Pécs2010 Menedzsment Központ átszervezése elnevezésű napirendi pontról. Az előterjesztés javasolja, hogy Mészáros András EKF főigazgatót ügyvezetői tisztségéből azonnali hatállyal hívják vissza. Megbízási szerződését fel kívánják bontani további díjazás nélkül. Az EKF főigazgató, a főigazgató-helyettes és az ügyvezető általános helyettese címeket és munkaköröket megszüntetik.

Mészáros András, az EKF főigazgatója menesztéséről tegnap este döntött az MSZP frakciója.

A közgyűlés a mai nappal a központ ügyvezetőjének ifj. Ruzsa Csabát kívánja megválasztani bruttó 900 ezer forintos díjazással, határozatlan időtartamra.